用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 求答案: 如果註冊後有另一間心儀CALL WAITING, 我係咪可 ...
go

求答案: 如果註冊後有另一間心儀CALL WAITING, 我係咪可以轉? [複製鏈接]

依家我只有一間OFFER係手(A校), 但唔係最心儀的下星期我都要註冊左先
但萬一註冊期過後, 有CALL WAITING而係我心儀o既 (B校)
咁我係咪可以去番A校拎番張註冊證轉B校架?

又或者....咁講
B校會唔會係CALL WAITING搵我之前, 先上教育署check下我是否已有註冊學位, 如果已有, 就唔call 我做後補呢?
定係唔理, 照call我,等我自已選擇呢????

以上2個情況都有人同我講過, 我好混亂呀!!!好想知!!!
因為我本身pn係私校, 我想轉校的, 如果真係註冊後不可以轉另一間
咁我有可能唔去註冊A校, 博B校CALL WAITING的

希望大家可以答到我, THANKS!!!
   0    0    0    0

可以轉,多數要書面通知A校攞返註冊證

引用:可以轉,多數要書面通知A校攞返註冊證

原帖由 Janetip 於 17-01-08 發表
可以轉,多數要書面通知A校攞返註冊證
yeah.....如果係就好了!!!

即佢會照call waiting la!!!^^

可以轉,但留位費就不會退回給你

蝦mo 發表於 17-1-8 02:39
依家我只有一間OFFER係手(A校), 但唔係最心儀的下星期我都要註冊左先
但萬一註冊期過後, 有CALL WAITING而 ...

就算你到開學果一刻或者返緊學果個星期都有可能有 call waiting 你,你亦可以轉,只要你書面通知學校要退學,咁就可以了。
‹ 上一主題|下一主題