用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖若望interview是否全英語?
go

聖若望interview是否全英語? [複製鏈接]

考咩, 如果英文一般係咪唔洗去報? 謝謝
   0    0    0    0

回覆:Nomos 的帖子

好簡單,幾個小朋友一group, 砌積木,玩玩具,轉波波,唱下歌,俾到反應都會收,當年有offer ,但無要到

回覆:sionmisa 的帖子

你講緊PN 定K interview?

回覆:聖若望interview是否全英語?

家長唔會知點考,因為只俾小孩子自己入去面試

回覆:sionmisa 的帖子

是in k1?

anyone know?

K1同Pn都係全英語面試,Pn group in 問下五觀,形狀等,睇下有無爭玩具打小朋友咁,好輕鬆,K1聽說是單對單見,小朋友一個入,考咩唔清楚,我小朋友Pn上,K不用再考,呢間學校好好,如你有興趣,何不一試? 我女K同學好多屋企同佢地講中文,唔係全部ABC背景喎!

回覆 ting626 的帖子

請問你女女本身在家語言是英文嗎?
可唔可以分享福吓呢間學校有咩令你滿意, 謝謝

我地同佢講中文,學校英文主導,佢反來用好多英文生字,今年K1有一兩句完整句子,學校N班老師好好,姨姨又係,觀察小朋友細心,連我呢個緊張媽媽都照顧埋,同老師傾完就好放心,我小朋友喜歡返學,一放長假就問幾時返學,而家K,老師開始嚴D,佢反全日,食飯刷牙進步好多

Yes, my girls applied for PN 2 years ago, at that time, it was conducted in English... group play and follow some simple instruction, got offer.

當年有offer, 只讀了兩個禮拜。行政亂。當時預到一個新印度老師,乜都唔知,英文係印度英語。學校完全冇train 過。當然我知道亦有好老師,我只知道我當年bad luck,如果當時係好老師,可能唔會轉。Good luck to you

引用:當年有offer,+只讀了兩個禮拜。行政亂。當

原帖由 ioustephanie 於 16-09-20 發表
當年有offer, 只讀了兩個禮拜。行政亂。當時預到一個新印度老師,乜都唔知,英文係印度英語。學校完全冇tra ...
當年即係幾時呀?

PN都一個去IN?家長不在旁?或望唔到入去?

回覆 szeti 的帖子

PN can accompany by 1 adult

回覆:szeti 的帖子

pn 家長坐課室旁邊,小朋友同老師係課室中間玩,玩十分鐘左右,走得

‹ 上一主題|下一主題