用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 免費英國兒童卡通片
go

免費英國兒童卡通片 [複製鏈接]

除咗呢度有得免費睇英國兒童卡通片www.tvsuperman.com,想問吓大家既小朋友平時係邊度睇卡通片㗎?想小朋友順便學下英文😬😬先謝謝🙏🙏

16    0    0    0

回覆:Jasmine11 的帖子

Thx

Jasmine11 發表於 16-9-4 23:26
除咗呢度有得免費睇英國兒童卡通片www.tvsuperman.com,想問吓大家既小朋友平時係邊度睇卡通片㗎?想小朋友 ...

我屋企有裝好多個兒童台,我仔四歲,呢兩年主要係睇 CBeebies(英國BBC既兒童台)同Nick Jr (美國兒童頻道Nickelodeon 既BB版,target幼稚園小朋友). 我仔唔鐘意迪士尼卡通,所以無睇。可以上網搵下呢d兒童台既網站,都有片睇,有d games玩。唔知你小朋友幾大,3,4歲睇PeppaPig幾好,題材生活化,睇到悶又大個左少少,可以睇Ben & Holly Little Kingdom. 再大個d睇 Charlie & Lola, 係兩兄妹既日常故事,有繪本。以上呢三套係英國出品。上YouTube應該搵到,如果DVD應該大眾有得賣。如想美國野, 可以睇 Dora the Explorer, Paw Patrol.

‹ 上一主題|下一主題