用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 重讀定插班?
go

重讀定插班? [複製鏈接]

我囡2017一月中夠兩歲,學校話可以安排一月插班讀PN, 咁係咪到2017九月,由於佢只得兩歲七個月,係咪要重讀PN一年?定還是讀兩個月後再插班返K1,咁係咪到小學都要插班?(註:不等下年九月才開學是因為佢在家太無聊,工人又不能時時帶佢返playgroup)

0    0    0    0

回覆:重讀定插班?

9/2017升k1,唔洗再插班。

引用:9/2017升k1,唔洗再插班。 +

原帖由 kbi 於 16-08-12 發表
9/2017升k1,唔洗再插班。
Sorry,九月未足2歳8個月,不能升k1,即要repeat PN,9/2018先升k1

回覆:bearfoot 的帖子

你問下即將插n班嗰間學校, 讀完n 班, 可唔可以「出年11月小朋友夠兩歲8個月時, 再插班讀佢地既K1, 我知有學校係咁做!

問題係, 小一開學一定要夠5歲8個月, 你既小朋友一定要repeat n-k3其中一年

明白晒,唔該!

咁多唔多人夠兩嵗插N班,讀多幾個月後到9月又再從讀N班呢?

引用:咁多唔多人夠兩嵗插N班,讀多幾個月後到9月

原帖由 leannehcw2 於 16-08-30 發表
咁多唔多人夠兩嵗插N班,讀多幾個月後到9月又再從讀N班呢?
我個女係足兩歲插班讀咗5個月PN,第二年再讀多一年PN。插班原因都係因為帶佢上playgroup太辛苦(我仲要湊妹妹),加上佢太活躍返學放下電好好多。

‹ 上一主題|下一主題