用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 決定幫小兒報培僑書院,有冇人可以分享一下面試經驗? ...
go

決定幫小兒報培僑書院,有冇人可以分享一下面試經驗? [複製鏈接]

嗰日,同個仔去陪僑書院參觀完,個仔話好鍾意呢間學校個泳池同埋圖書館,同埋見啲小朋友嘅普通話同英文都幾好,佢哋嘅中文同數學都係用普通話教,英文又有幾位外籍老師,提供唔錯的語言環境,我都希望個仔除咗學英文外,都想佢學好啲普通話,所以尋日就幫佢報培僑書院。培僑書院有網上報名,個系統都好流暢。以下是佢叫書院嘅網上報名link ,有興趣嘅媽咪可以睇下:
http://218.189.203.178/admission/
有冇面試過培僑書院嘅媽咪可以分享一下面試經驗?

0    0    1    0

回覆:決定幫小兒報培僑書院

吾驚俾人話打手

hppa    發表於 16-8-29 15:42
siden  9成係  發表於 16-7-12 19:57

留意:游池只供三年级或以上使用;另外,圖書館的確係一流中的一流, 大過出面D屋村型圖書館,咩書咩雜誌都有,仲有埋自修室(只供中学部用),聽聞今年小一報名可以自選時間,唔怕撞時間,相對再多人考D,培僑真係服待得越來越周到

想問下樓上嘅家長,知唔知大約幾時會收到面試嘅信?同埋幾時可以揀面試時間?

唔知呀,我兒是插班入的,更何况最可靠的消息當然係直接致電校務處,自己問就最清楚啦

回覆:決定幫小兒報培僑書院,有冇人可以分享一下面試經驗?

建議你直接去培僑書院個 group 到問(係 全港小學一>沙田區一>培僑書院),那裏有家長樂意'分享,免得他人以為你是打手呢!

噢!原來有這種group!謝謝!
‹ 上一主題|下一主題