用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如果下年再叩小一……
go

如果下年再叩小一…… [複製鏈接]

咩消息都冇 都打定輸數喇 想請教大家
如果今年照讀派到嗰間
下年係咪可以再考直私小一 同埋叩官津小一門
會唔會因為讀梗小一而難啲
   1    0    0    0

引用:咩消息都冇+都打定輸數喇+想請教大家+如果

原帖由 krw 於 16-07-02 發表
如果今年照讀派到嗰間
讀緊正苦小一去叩返正苦小一相,無人會理你囉.... 怕且你只可去直/私,重要你記得去check清楚邊間收 repeat … 肯定唔係間間收。 不過我知db一定收

引用:咩消息都冇+都打定輸數喇+想請教大家+如果

原帖由 krw 於 16-07-02 發表
如果今年照讀派到嗰間
插小二啦!

回覆:karen55407 的帖子

唔好放棄住,音樂椅係玩到九月開學後,依家就繼續寫情信俾學校啦!一定一定仲有機會架!對我來說,依家先係音樂椅遊戲既開始!

引用:Quote:原帖由+krw+於+16-07-02+發表咩消息

原帖由 karen55407 於 16-07-02 發表
插小二啦!
認同。來年小一考得唔好,再叩小一或插小二都機會不大。

不過都聽過有人讀完九龍st jo小一再考番入dbspd。

我女11月 所以諗小一
插到小二當然更加好 只係覺得小一機會好似大啲
不過你哋都啱 希望音樂椅會轉到小女啦

回覆:如果下年再叩小一……

甘早唸都無乜用,出咗1年級第一次exam名次先講,無級頭十都可以專心留底。

ek 見過成功分享,有個仲原本考小一點知校長問家長小二有位讀唔讀tim,不過人地eg只能作參考,最重要係因才施計

sissysze 發表於 16-7-3 09:26
甘早唸都無乜用,出咗1年級第一次exam名次先講,無級頭十都可以專心留底。

...
名次呢啲事在人為嘅姐 不過你咁講 如果淨係睇名次 其實係咪細校細班容易啲

引用:Quote:sissysze+發表於+16-7-3+09:26+甘早

‹ 上一主題|下一主題