用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 好多資助小學叩門都要放頭3自願先成功 ? ...
go

好多資助小學叩門都要放頭3自願先成功 ? [複製鏈接]

有無成功例子, 完全無填間學校都成功叩到門 ? 請分享

Lingfung813  My son have four offers, 0-0-0  發表於 16-7-11 08:00
hppa  many  發表於 16-6-23 17:08
   4    0    0    0

miujoey 發表於 16-6-23 16:16
有的, 不過前提是什麼學校?因為叩二線學校應該不難........
如果叩一線無填都成功的, 那要不是你子女很勁就是你很勁吧!

醒目開學勳章 貢獻勳章

油天、沙呂都有

一線津小好多都會收有直資offer,自行無揀過嘅學生
恐龍家

引用:有無成功例子,+完全無填間學校都成功叩到門

原帖由 miujoey 於 16-06-23 發表
大把

小曳人 發表於 16-6-23 16:54
油天、沙呂都有

一線津小好多都會收有直資offer,自行無揀過嘅學生
原來係咁. 私小OFFER 得唔得??

醒目開學勳章 貢獻勳章

HK-MAN 發表於 16-6-23 16:58
原來係咁. 私小OFFER 得唔得??
我今年知嘅,都係因為註冊咗直資,所以無得大抽獎嗰鍾無揀過,佢地有無私小offer~ 重要嘛?!但往年,的確有d 有抽獎但無揀過嘅case 都有 offer

恐龍家

引用:有無成功例子,+完全無填間學校都成功叩到門

原帖由 miujoey 於 16-06-23 發表
摘優重要過111,好多都不用111。搵間多人扣的舉個例:新油天,夠晒多人叩啦,只要申請都有得in,話之你000定111,根據表現來取錄,過往都有000叩入。

回覆:好多資助小學叩門都要放頭3自願先成功

我暫時都係有填過的有消息,冇填過的就算有得in也冇消息

人地學校就唔知(除左藍田山上某三條一「名校」),我聽聞我小朋友學校
,校長問叩門生的其中一條問題:「你可以如何同學校爭光呢?」

三條一好、頭三又好,在呢類要求下收番黎的同學,我都好想知如何為學校
爭光?
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

回覆:好多資助小學叩門都要放頭3自願先成功 ?

都係果句,六合彩總有人中,坦白講從來冇人統計過冇111扣入嘅機率,可能我見識少,我識果d冇111都叩入,全部都有特異功能,有d係小朋友有,有d係母父有,要問下自己係咪同一類人,否則你係玩火,派位冇 take 2

引用:人地學校就唔知(除左藍田山上某三條一「名

原帖由 奥脫福 於 16-06-23 發表
人地學校就唔知(除左藍田山上某三條一「名校」),我聽聞我小朋友學校
,校長問叩門生的其中一條問題:「 ...
我無聽人有講過校長有甘問,包括叩門及插班......

醒目開學勳章 貢獻勳章

sissysze 發表於 16-6-23 20:02
我無聽人有講過校長有甘問,包括叩門及插班......
問可能少d,我聽過會直接講:咁你要.....
恐龍家

引用:Quote:sissysze+發表於+16-6-23+20:02+我無

原帖由 小曳人 於 16-06-23 發表
問可能少d,我聽過會直接講:咁你要.....
我指佢講嗰間學校...

大把

miujoey 發表於 16-6-23 16:16

愈勁愈唔駛.

回覆:miujoey 的帖子

梗係唔係啦!

唔怕輸在起跑線!最緊要將勤補拙!

回覆:好多資助小學叩門都要放頭3自願先成功 ?

我個case 係, 000叩入, 但本身第一志願係叩入既以前上午校(而家拆開兩間全日), 我都有諗會唔會叩入果間會考慮你認唔認同學校理念而揀呢?照計兩間連校訓都一樣。 因為兩間都係一定要擺第一否則一定入唔到, 所以佢都唔介意你揀咗其中一間?

本人係000,扣入農圃官小!而且是其他區住,非常感恩。

ptm    發表於 16-7-1 23:51

回覆:bblove88 的帖子

仔仔000,叩入保良局何壽南
但事實好多學校會睇你是否111/110。
就算比你in, 但priority 都會放比111/110嘅小朋友先,這是我的經驗!

引用:都係果句,六合彩總有人中,坦白講從來冇人

原帖由 frogbobo 於 16-06-23 發表
都係果句,六合彩總有人中,坦白講從來冇人統計過冇111扣入嘅機率,可能我見識少,我識果d冇111都叩入,全 ...
請問父母如何有特異功能?

‹ 上一主題|下一主題