用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 通利JMC班
go

通利JMC班 [複製鏈接]

請問有冇人讀過通利JMC班?好嗎?想報但未夠人數開班,有冇人有興趣?
   1    0    0    0

引用:請問有冇人讀過通利JMC班?好嗎?想報但未

原帖由 unclechicken 於 16-06-03 發表
請問有冇人讀過通利JMC班?好嗎?想報但未夠人數開班,有冇人有興趣?
自己暫時覚得幾好。

回覆:通利JMC班

課程幾好,D歌仔好好聽,內容有教唱歌、讀譜、聽音準、彈琴(電子琴)。小孩愛上jmc堂,但我小孩不太喜歡練琴。一班人學好玩,但個課程好長要上成88堂,即差不多2年時間架,要恒心。中途當然可停但我覺得會浪費了之前咁,所以我努力中!

請問一班係幾多人? 係自己上?

引用:我覺得好好佢可以train到小朋友嘅耳仔聽音

原帖由 yannie_man 於 16-06-07 發表
我覺得好好
佢可以train到小朋友嘅耳仔聽音同聽和弦,可分辯到首歌用咩key
另外,我嘅小朋友上到book 3,已 ...
請問適合冇學過樂器同未識睇5線譜的小朋友嗎?是一次過比晒88堂錢讀2年?

引用:Quote:原帖由+yannie_man+於+16-06-07+發表

引用:課程幾好,D歌仔好好聽,內容有教唱歌、讀

原帖由 MSKAKACHAN 於 16-06-06 發表
課程幾好,D歌仔好好聽,內容有教唱歌、讀譜、聽音準、彈琴(電子琴)。小孩愛上jmc堂,但我小孩不太喜歡練 ...
請問幾大個開始學?

引用:Quote:原帖由+MSKAKACHAN+於+16-06-06+發表

回覆:GB 的帖子

大約6-8人

回覆:Ocean419 的帖子

Sure 適合未懂看譜的小孩,課程就是要教佢嘛。月費。冇補堂

回覆 MSKAKACHAN 的帖子

請問你係邊個center上呀? 我問過荃灣, 佢話係12對親子一齊上! 我覺得太多人

GB 發表於 16-6-15 14:24
回覆 MSKAKACHAN 的帖子

請問你係邊個center上呀? 我問過荃灣, 佢話係12對親子一齊上! 我覺得太多人
我是在坑口上. 我估最多12對o瓜...但我地由music wonderland開始上都從未試過咁多人. 試過一開始升上jmc時, 有10對人, 但好快剩返6對. 因為實有人中途唔學架! 依家一直都維持6對人上咋!

我小孩上完Wonderland, 报了天后的JMC。我觉得program 设计得很好。 让小孩很投入。 家长也可学。 但不明白,进来学的人越来越少。 有时候开不成班。

回覆:通利JMC班

請問如初上jmc 讓小朋友接觸音樂,大約上幾多堂jmc後,適合開始學鋼琴?

回覆 keep-calm 的帖子

其實鋼琴都係5歲學好d, 因為手指力度好d, 好多老師都係咁講.我小朋友由3歲開始上music wonderland,到學晒JMC先開始真正學鋼琴,個學琴進度快好多,都容易明好多
‹ 上一主題|下一主題