用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 協和小學面試家長態度及衣著佔5%評分
go

協和小學面試家長態度及衣著佔5%評分 [複製鏈接]

4教師涉洩協和小學試題
(晴報)

太子中華基督教會協和小學三名女教師與另校女教師涉於小一叩門面試前夕,分別以智能手機外洩試題予朋友等,有考生於面試時向主考老師指前一晚已溫習過試題而揭發事件,四名教師被控昨開審。高級學校推廣主任作供時披露,家長的態度包括陪同子女進入面試房間的過程及衣着等,佔5%評分比重。

0    0    0    0

四隻貓 發表於 16-1-5 12:45
4教師涉洩協和小學試題
(晴報)
協和係咪好出名的, 要以身試法都入去讀 唔好意思我唔係該區, 所以唔清楚。

hppa  地區名校  發表於 16-1-5 15:24

little_yolky 發表於 16-1-5 13:53
協和係咪好出名的, 要以身試法都入去讀  唔好意思我唔係該區, 所以唔清楚。 ...

都算一線的.

回覆:協和小學面試家長態度及衣著佔5%評分

係學校自己揭發?我成日覺得呢啲事學校係唔想揚出去。

回覆 little_yolky 的帖子

家長無被告,係告四個老師,呢d野好吾明,老師無利益,點解要咁做呢?
為錢?每個家長比得幾多呀?為威,幫朋友?值吾值得呀?吾明解

引用:回覆+little_yolky+的帖子 家長無被告,係

原帖由 Jane1983 於 16-01-05 發表
回覆 little_yolky 的帖子

家長無被告,係告四個老師,呢d野好吾明,老師無利益,點解要咁做呢?
早兩年教局個區域主任為幫個世侄女入band1英中果單搞到份工都冇埋又係唔知為乜

回覆 siden 的帖子

係呀,我都想起果單,係觀塘一間英中。

回覆:協和小學面試家長態度及衣著佔5%評分

但成日聽人講話叩門位都係人事位,咁係唔係靠人事叩門係唔見得光,唔合法的?

hppa    發表於 16-1-6 21:02
‹ 上一主題|下一主題