用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 荃灣廖寶珊
go

荃灣廖寶珊 [複製鏈接]

請問係b1定b2中學?如果b2a學生唔知有無機會呢?

0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

引用:請問係b1定b2中學?如果b2a學生唔知有無機會

原帖由 kikocheung 於 15-10-19 發表
請問係b1定b2中學?如果b2a學生唔知有無機會呢?
B2A

有開英文班,即精英班。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆:荃灣廖寶珊

b2生唔知博唔博得過呢?

醒目開學勳章 王國長老

引用:b2生唔知博唔博得過呢? +

自行可以試一間 B1C 再加廖寶珊。

但荃灣區得王少清係 B1C,唔介意跨區既可去沙田同葵青。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

好多b2生都揀廖寶珊,地點方便,校風好,如果真係b2生,不妨一試。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

醒目開學勳章 王國長老

王少清只睇成績無面試,呢點要考慮搏唔搏。

女仔可試保祿(女校),係 B1C。

引用:Quote:原帖由+kikocheung+於+15-10-19+發表

原帖由 miriam 於 15-10-19 發表
王少清只睇成績無面試,呢點要考慮搏唔搏。

女仔可試保祿(女校),係 B1C。
原本我係65葵青網,自行我諗住選番同區嘅係伍若瑜,另一間選荃灣廖寶珊

回覆:kikocheung 的帖子

梁省德同廖寶珊邊間多人爭?我成日感覺廖地點正中,會多人爭!不過成日見倒梁校學生斯斯文文,感覺又幾好!

醒目開學勳章

NurseSally 發表於 15-10-20 23:29
梁省德同廖寶珊邊間多人爭?我成日感覺廖地點正中,會多人爭!不過成日見倒梁校學生斯斯文文,感覺又幾好! ...
廖中多人爭,B1c生/邊緣人都用廖寶珊作為保險線

引用:Quote:NurseSally+發表於+15-10-20+23:29+

原帖由 peggy 於 15-10-21 發表
Oic! 請問梁省德及李城壁多b 1選嗎?我家住葵涌,只可自行申請!上年去過梁簡介會,我自己都頗鐘意!因我不是荃灣網,想知多一點點!謝謝!

有B1生中廖寶珊, 因乙4做保險線

廖寶珊 李城璧各有兩個精英班, 全英語教學

醒目開學勳章 王國長老

peggy 發表於 15-10-21 00:08
舊年我都係以廖為第一保險線, 李係第二.

醒目開學勳章 王國長老

NurseSally 發表於 15-10-21 07:50
Oic! 請問梁省德及李城壁多b 1選嗎?我家住葵涌,只可自行申請!上年去過梁簡介會,我自己都頗鐘意!因我不 ...
李係好多 B1 生選做保險線既學校之一, 另一間係廖, 梁只會排兩間之後.

睇返會員回覆李有兩班精英班, 梁應該只係開得一班英文班 (教育局資料)

http://applications.chsc.hk/ssp2014/sch_detail6.php?lang_id=2&sch_id=34

‹ 上一主題|下一主題