用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黃大仙新蒲崗16-17 PN
go

黃大仙新蒲崗16-17 PN [複製鏈接]

有冇媽媽一樣搵緊呢區學校?揮揮手呀~~~
   2    0    0    0

回覆:迷紫 的帖子

放d資料出黎share下先

我都搵緊,好頭痛唔知邊間好

PN唔係太多間有, 可以先交表再決定.....
我個係細B, 通常都無得IN要WAITING LIST

1) 基督教香港崇真會安強幼兒學校 -> 可以交表先
http://www.ttmssd.org/Child/OK/ok.php
2) 基督教恩苗東九龍幼稚園 -> 11月8號會有OPEN DAY, 可以當日拎表
3)禮賢會新蒲崗幼兒園 ->足1歲先可以交表(要親身去拎表)

禮賢會都係我心儀之一,聖母,聖母潔心同德望~唔知O唔OK~

回覆 迷紫 的帖子

聖母同德望好似幾好,不過兩間都冇PN

啱啱發現德望係女校,我個係仔,直頭唔入得

PLAYGROUP唔知大家有冇介紹???

我都想知,仔仔都要報PN,另外大家有無PG介紹?

回覆:peckylau 的帖子

黃大仙聖母潔心幼稚園暨幼兒中心,我仔由N班下學期讀到而家K2,老師好有愛心,而且如果家長要返工,學校有延展可到晩上8點,小朋友係學校延展仲有晚飯食。

wintsang218 發表於 15-9-17 01:38
黃大仙聖母潔心幼稚園暨幼兒中心,我仔由N班下學期讀到而家K2,老師好有愛心,而且如果家長要返工,學校有 ...

HELLO~~想問下課程如何?深定淺?

回覆:sixsix98 的帖子

我仔大埔寶X幼稚園轉出來讀聖母潔心下學期N班,起初感覺N班到K1(上學期)都淺,直到K1班下學期開始好D,
因為我問過,之前我仔讀緊大埔寶x同學和大埔轉走到將軍澳同學家長,比較之後,發現課程不算淺,而且好平均,只少我仔全懂26個大階英文字母點寫,看英文字,佢大部分知點讀,所以我覺得好好,因為2歲到4歳人仔其實好細,再看升小學比率,亦都有不錯成績,你可去網站看看。

引用:我仔大埔寶X幼稚園轉出來讀聖母潔心下學期N

原帖由 wintsang218 於 15-09-17 發表
我仔大埔寶X幼稚園轉出來讀聖母潔心下學期N班,起初感覺N班到K1(上學期)都淺,直到K1班下學期開始好D,
...
我仔K1學期中,我好少同佢溫,有一天我突然同佢玩,問佢英文字牌Hat、Vase、juice⋯⋯等等,佢都識讀,仲識將英文字牌放在圖邊配對,感覺好好,而中文字就我問佢佢唔答,死都話唔識,不過去到老師面前,全部識答,所以我覺得你可以放心。

另外我仔拎設計優異奬,拎獎座下台時,不知是否撞到其他人,獎座爛左,我立即跟老師説,之後好快,幾天後做左一個新比我仔。

還有我細仔唔跟人,去到學校我聽家長講座,老師和嬸嬸幫我睇細仔,我細仔開頭唔跟人,係到喊,之後老師抱走佢,佢又幾乖一陣唔喊,而我比左細仔老師可以舒服又安心聽講座,連我C6都覺得老師她們好有愛心,現在睇下學校收唔收細仔N班或K班,因我細仔係細B。

‹ 上一主題|下一主題