用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 茂峰中學
go

茂峰中學 [複製鏈接]

我表弟派左入茂峰中學,係天水圍公園附近。
已經考左分班考試,因為近屋企,行15分鐘就到,所以都覺得ok

請問大家
1 學生成績如何
2 校風如何?
3 老師俾唔俾心機教?

0    0    0    0

引用:我表弟派左入茂峰中學,係天水圍公園附近。

原帖由 Kathy_bo 於 15-07-15 發表
我表弟派左入茂峰中學,係天水圍公園附近。
已經考左分班考試,因為近屋企,行15分鐘就到,所以都覺得ok
老師俾心機!校風執得嚴!茂峰唔係天水圍公園附近,係天水圍泳池對面,近天慈邨

回覆:Kathy_bo 的帖子

唔多聽到有負面新聞,係關愛校園,運動表現都出色,校網頁寫「德勤會計師助茂峰升大學/大專率達80%」,傳媒(星島日報)報導「茂峰師友計劃奏效,升大學率增至80%」

已修改

王家爸爸  大學同大專係兩回事  發表於 15-7-16 16:55
我的顥然豬在04年10月15日出世啦!

wendy_ho 發表於 15-7-16 15:33
唔多聽到有負面新聞,係關愛校園,運動表現都出色,校網頁寫「德勤會計師助茂峰升大學/大專率達80%」,傳媒(星島日報)報導「茂峰師友計劃奏效,升大學率增至80%」 ...

我諗呢個 80% 升大學/大專率都應該幾高水份, 因為如果純計大學加 Asso, 唔少 band 1c 學校都做唔到 80%,

我唔太相信 band 3 嘅茂峰可以勁過啲 band 1 校

回覆:octopusdad 的帖子

但都係好既開始

我的顥然豬在04年10月15日出世啦!

回覆:Kathy_bo 的帖子

表弟上左中一暑期班了,話d同學好怕醜,可能未熟啦
不過佢讀書唔係叻,而家先中一,有排未入大學啦,到時先算
最緊要校風好

‹ 上一主題|下一主題