用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問大家york和聖羅撒點簡好
go

想問大家york和聖羅撒點簡好 [複製鏈接]

剛剛收到聖羅撒Call收阿女上午班,但是我在Y o r k以交學費什費。其實York學得比較深小學容易跟進,聖羅撒比較淺有學卷,現想大家比意見揀選邊間好。
   0    0    0    0

回覆:zoezzz 的帖子

我大仔之前同你小朋友個case一樣
York vs KLLC (有學卷)
我最終選擇左KLLC ,覺得冇揀錯比佢,佢讀得好開心
反而我用左打算讀York嘅$比佢出去參加其他活動,好充實啊!

引用:我大仔之前同你小朋友個case一樣 York+vs+K

原帖由 Jessie0807 於 15-07-15 發表
我最終選擇左KLLC ,覺得冇揀錯比佢,佢讀得好開 ...
贊成!

回覆:想問大家york和聖羅撒點簡好

點解覺得學得深就係等於好?? 好奇怪...

引用:我大仔之前同你小朋友個case一樣 York+vs+K

原帖由 Jessie0807 於 15-07-15 發表
我最終選擇左KLLC ,覺得冇揀錯比佢,佢讀得好開 ...

引用:剛剛收到聖羅撒Call收阿女上午班,但是我在

原帖由 zoezzz 於 15-07-15 發表
剛剛收到聖羅撒Call收阿女上午班,但是我在Y o r k以交學費什費。其實York學得比較深小學容易跟進,聖羅撒 ...
同你case差不多,剛收到st rose call waiting, 已有哥哥的私幼收咗,心大心細!都係怕st rose的學術不夠,但係又中意st rose教學。你有決定未?

醒目開學勳章 貢獻勳章

如果要考直私,york
如果一心抽獎,唔認同一定要教深,SRL

ekhc    發表於 15-7-28 01:28
恐龍家

zoezzz 發表於 15-7-15 14:44
剛剛收到聖羅撒Call收阿女上午班,但是我在Y o r k以交學費什費。其實York學得比較深小學容易跟進,聖羅撒 ...

比個正確既觀念你... 有學卷既幼稚園唔等於學術淺... 同樣地, 要交學費既私幼亦唔等於學術深!

For your reference... 今時今日既聖羅撒幼稚園, 在學術上已經唔淺! 近年出去考私小直資既師妹, 都好有競爭能力, 好多都有唔錯既 offers.  

求意見!

有冇學券,我認為最大的一個分別是英語時間。讀學卷學校,而又想讀英文小學,我覺得要出去密集式學英文,一星期三堂種

引用:剛剛收到聖羅撒Call收阿女上午班,但是我在

原帖由 zoezzz 於 15-07-15 發表
SRL kg 今時今日已經唔係淺

樓主有決定未?
‹ 上一主題|下一主題