用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 PN waiting 寫求位信有用嗎?
go

PN waiting 寫求位信有用嗎? [複製鏈接]

其實我寫左一封,學校亦打電話比我話收到了我既信(留言比我,因忙不能接電話)。宜家諗緊寫吾寫多一封...吾想比學校覺得我煩

0    0    0    0

引用:其實我寫左一封,學校亦打電話比我話收到了

原帖由 KiKi0817 於 15-05-06 發表
其實我寫左一封,學校亦打電話比我話收到了我既信(留言比我,因忙不能接電話)。宜家諗緊寫吾寫多一封... ...
可以再寫呀,我個人覺得有用,我細仔今年都原本唔收,之後打黎話有位,我去交留位費見到我去求位信夾埋一齊😉

回覆:KiKi0817 的帖子

要視乎邊間學校, 有啲學校會主動叫你寄留位信的就要囉, 但寄咗一次就不況打去問下機會率有幾大囉, 可能佢覺得你好有誠意有位就會通知你呢!

回覆:minori_kate 的帖子

請問邊間

回覆:lovemama1314 的帖子

九龍塘creative 正校

回覆:PLUTO_JOEY 的帖子

其實佢係留言已經講過要等有人放棄學位先會通知

你寫左幾多封?

回覆:KiKi0817 的帖子

今個月中註冊後,好大機會會call waiting 架啦!我放am位

回覆:PN waiting 寫求位信有用嗎?

其實就算寫左求位信都一定係有人放棄學位先有機會,咁當然要睇埋學校係邊類型,有學校都睇家長幾有誠意,如果係呢類學校寫求位信就一定有用,我個人覺得寫左盡左自己努力好過咩都唔做坐係度等運到

I cannot agree more!!! 我地寫左一封,校長已收到。我剛才打去學校,感謝佢地通知我校長收到信,順便再講我地真係好有誠意。個staff好好咁話會幫我mark低再轉告校長。要做既已經做哂。

會通知你校長收到咁好

回覆:RRRRGGGG 的帖子

我寫信去Harts要求轉上午班,校長親自打電話覆我!雖然答案係要等,不過收到校長本人電話真係受寵若驚!我覺得校長其實會睇信,但最後點定call waiting先後真係無人知,所以寫好過唔寫,仲要唔好懶,抄網上sample無乜誠意!

回覆:PN waiting 寫求位信有用嗎?

係呀,唔使理寫得好唔好最緊要有誠意,千其唔好炒sample

‹ 上一主題|下一主題