用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 想問,如果MISS左中學的開放日...
go

想問,如果MISS左中學的開放日... [複製鏈接]

對自行申請有冇影響呢?
另外我想問...乜唔係12月,1月先交FORM咩?

點解我見有D人話已要去INTERVIEW??
   1    0    0    0

回覆 月希 的帖子

會否in直資中學?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

回覆:想問,如果MISS左中學的開放日...

現在in全是直資,津校2/1-21/1/2015交表。

Crabtree 發表於 14-12-1 19:18
回覆 月希 的帖子

會否in直資中學?
唔係..我理想的都是津校..但係有D開方日已FULL...報唔到名...
唔知有冇影響

LOKLOK89 發表於 14-12-1 19:20
現在in全是直資,津校2/1-21/1/2015交表。
哦...THX...咁我唔駛驚...我怕自己傻下傻下..MISS左

引用:Quote:Crabtree+發表於+14-12-1+19:18+回覆

原帖由 月希 於 14-12-01 發表
唔係..我理想的都是津校..但係有D開方日已FULL...報唔到名...
唔知有冇影響
...
無影響,中學老師唔會記得邊個學生有去,邊個無去!

吾一定, 好似有些中學有晒我地email address, send 入場 票俾我地, 有一間, 我報名時已入左亞仔五年級下學期的成績, 可能會做reference.

係 1月2日至 21日自行開始報名

Marians 發表於 14-12-1 20:40
吾一定, 好似有些中學有晒我地email address, send 入場 票俾我地, 有一間, 我報名時已入左亞仔五年級下 ...
係報名時要求?還是自己SEND?

引用:++吾一定,+好似有些中學有晒我地email+addr

原帖由 Marians 於 14-12-01 發表
吾一定, 好似有些中學有晒我地email address, send 入場 票俾我地, 有一間, 我報名時已入左亞仔五年級下 ...
吓!直資定津校?咁快俾成績

循道, 係8月份第一次聽的時侯, 要留位就要入資料
九華的info day, 我地都是收到學校的email, 叫我地自己print out 入場ticket, 要當日交回九華

醒目開學勳章

引用:Quote:Crabtree+發表於+14-12-1+19:18+回覆

原帖由 月希 於 14-12-01 發表
唔知有冇影響
...
Hi! 自行申請成功和參加開放日沒有關係, 自行只看成績, 面試表現, 特異功能及全港排名

3b 發表於 14-12-1 21:36
Hi! 自行申請成功和參加開放日沒有關係, 自行只看成績, 面試表現, 特異功能及全港排名

...
THX...我見好多學校...今日話可以報名開放日..下午想報名時已FULL所以搞到我有D WORRY

回覆 月希 的帖子

開放日只係比家長和小六學生藉此機會了解中學和參觀校園,與自行無關,自行只睇成績或面試表演或特異功能!但要留意每間中學的各項佔%不同!
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

回覆:想問,如果MISS左中學的開放日...

王國會長

Marians 發表於 14-12-1 20:40
就算有記錄, 但我不相信出席講座與否會影響取錄

KT0603 發表於 14-12-2 22:19
11月尾12月是中學開放日的旺季,數落得幾1多個星期六?所以,各中學都速速開辦開放日登記,爭取更多家長先 ...
我仔已小六..小五乜都冇做...因為之前都諗住早D送仔仔去外國升學...
不過SUMMER去完實地觀察,仔唔鍾意老公又反口
另外我其實一早上網睇定晒心水學校(2手準備)...
不過我見人人都去開放日..唔知自己MISS左會唔會有影響...
同我估..開放日講解的..應該會比我係網上得到的多...

引用:Quote:KT0603+發表於+14-12-2+22:19+11月尾

引用:Quote:KT0603+發表於+14-12-2+22:19+11月尾

KT0603 發表於 14-12-4 13:44
哦,無去開放日,是純絕對不會影響學校收該生與否的,不用擔心。但我真係有一個個人經驗,原來幾年來都對一 ...
我仔其實冇乜特別興趣所以重學業對佢黎講冇問題...重運動佢又OK...係音樂差D...

而且我仔係果D...係遇強越強...遇弱變弱的小朋友...
冇論人邊的人係好叻定好差...佢都會KEEP住自己係中上游...
所以我情願揀間難D的...
‹ 上一主題|下一主題