用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 培僑vs禮賢vs聖約瑟英文小學,真心請教
go

培僑vs禮賢vs聖約瑟英文小學,真心請教 [複製鏈接]

男囝,活潑,受教,喜歡學習,三間學校難決擇。希望大家可比意見,本人萬分感激

1    0    0    1

我會看屋企遠近,對中學的期望來決定。我都鍾意培橋,一條龍,有朋友個仔讀緊,話幾好,校園大,如果吾想煩多次就培僑,個人認為到了中學,系看個人資質加與到良師益友。如果你覺得它師資不錯可以考慮。利申小女有禮賢offer,另外兩間一間無報,一間rejected.

回覆 Anson133 的帖子

我同你差唔多CASE, 培僑VS禮賢VS林文燦, 考慮左好耐, 我會揀培僑, 因為有英文語境得黎, 又有中學又係男女校,
學費又平啲, 你可以再比較埋地點同交通

引用:我會看屋企遠近,對中學的期望來決定。我都

原帖由 vin2009 於 14-11-27 發表
我會看屋企遠近,對中學的期望來決定。我都鍾意培橋,一條龍,有朋友個仔讀緊,話幾好,校園大,如果吾想煩 ...
我囝喜愛培僑,我猜可能係校舍大。中學英中,呢個都好吸引,唯獨返學有D遠。爸爸心儀禮賢,我鐘意聖瑟。真係頭都大埋
非常多謝你的意見

引用:回覆+Anson133+的帖子 我同你差唔多CASE,+

原帖由 msbear 於 14-11-27 發表

我同你差唔多CASE, 培僑VS禮賢VS林文燦, 考慮左好耐, 我會揀培僑, 因為有英文語境得 ...
呢個好似人生交叉點,考慮因素真係要全面·。有冇人會放棄培僑,而參加大抽獎

我唔敢博, 抽中嘅機會太細, 如果好心儀我情願去叩門

所以選學校不能單只看學校數據,還有自身要求,要度身訂造適合自己先得。

回覆:培僑vs禮賢vs聖約瑟英文小學,真心請教

I like 培僑,語境好、有中學、校舍大、資源足、冇得輸,奈何我囝考唔到

回覆:supericy 的帖子

唔好灰心,有waiting就有機會!

回覆 vin2009 的帖子

totally agree
‹ 上一主題|下一主題