用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 寶血pm同明我pm點揀
go

寶血pm同明我pm點揀 [複製鏈接]

寶血大囡讀緊,happy school, 老師好爱心,但冇學卷,程度較淺。明我,據說程度深,有學卷,但有人comment 老師缺愛心,好push。想請教大家點睇?

2    0    0    0

回覆:ling142367 的帖子

寳血

醒目開學勳章

回覆:寶血pm同明我pm點揀

明我

明我

明我

寶血,可以同姐姐一齊

寶血

路過答句咀,不喜物插
我2間都有K1 am offer,我揀返明我(本身係明我n班學生),因為明我上小絕無問題,反之我唔想佢讀happy school,好多家長comment都話上小學跟唔上讀到氣咳,寧願自細習慣呢個嚴嘅教學模式,先苦後甜

寶血, 因我比較注重學校環境.

寶血,跑馬地區,空氣好,又有outdoor playground. 最重要冇學劵,resource 都多D。
明我校舍太舊,仲有好似冇英文讀,一個英文字都見唔到。

寶血,校舍大,小朋友有戶外空間玩; 老師很有愛心,小朋友都好開心,今年開始net teacher亦增至兩位,大家會嫌她教得淺,但我大囡已K3, 我唔覺得佢同佢d同學比其他學校的小朋友是大落後,反而我見到他們的學習態度很好,不死讀,很主動學習。

引用:寶血,校舍大,小朋友有戶外空間玩;+老師很

原帖由 sleepykly 於 14-11-17 發表
寶血,校舍大,小朋友有戶外空間玩; 老師很有愛心,小朋友都好開心,今年開始net teacher亦增至兩位,大家 ...
請問寶血小學好嗎?是否直升?

回覆 lcyfrankie 的帖子

無英文讀?are u sure? 你是用家嗎? 我囡囡有英文課,有外藉老師教wo

引用:寶血,跑馬地區,空氣好,又有outdoor+play

原帖由 lcyfrankie 於 14-11-17 發表
寶血,跑馬地區,空氣好,又有outdoor playground. 最重要冇學劵,resource 都多D。
明我校舍太舊,仲有好 ...
其實樓主你自己已經認定寶血好過明我咁多點解仲上黎問?係咪要改過個標題係「寶血好過明我好多」?首先明我唔會冇英文堂上,點解你會話人地一粒英文字都冇?你未有深入了解間學校前就不要造謠,你子女有否在明我就讀而沒有英文課堂?我囝囝係明我畢業生,而囡囡亦現正就讀明我,我兩名子女在明我學習期間亦都有英文課堂。

引用:路過答句咀,不喜物插 我2間都有K1+am+offe

原帖由 meow_wow 於 14-11-17 發表
路過答句咀,不喜物插
我2間都有K1 am offer,我揀返明我(本身係明我n班學生),因為明我上小絕無問題,反之 ...
agree, 我都有你相同的諗法

引用:Quote:原帖由+lcyfrankie+於+14-11-17+發表

原帖由 yuki0120 於 14-11-17 發表
其實樓主你自己已經認定寶血好過明我咁多點解仲上黎問?係咪要改過個標題係「寶血好過明我好多」?首先明我 ...
請問你可否pm我明我各方面嘅詳情,因為我有pm offer,想了解多啲呢間學校,thanks

醒目開學勳章

如果想學術好就揀明我。呢間出咗名係銜接小一絕對冇問題的。不過校舍就舊啲地點麻麻地。如果想輕鬆啲就寶血。
不過,如果將來有打算考學術型私小直資,應該明我會岩啲,因為程度深啲。

‹ 上一主題|下一主題