用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 德望vs 嘉諾撒聖心
go

德望vs 嘉諾撒聖心 [複製鏈接]

想問兩間學校的學術,那一間較優勝?因為聖心好像沒有放DSE 的result 在網頁

其他e.g. 校園生活又怎樣比較?

3    0    0    0

I vote GHS. music, sport n academic are all very good.

回覆:williskg 的帖子

謝謝,有沒有聖心家長可給予意見?

引用:謝謝,有沒有聖心家長可給予意見? +

原帖由 ABCdoreme 於 14-11-09 發表
謝謝,有沒有聖心家長可給予意見?
自行只收直屬小學學生

引用:想問兩間學校的學術,那一間較優勝?因為聖

原帖由 ABCdoreme 於 14-11-08 發表
想問兩間學校的學術,那一間較優勝?因為聖心好像沒有放DSE 的result 在網頁

其他e.g. 校園生活又怎樣比較 ...
多口問下樓主,你係揀緊幼稚園、小學,定中學?答法唔同喎!

http://life.mingpao.com/htm/hkds ... 40928/news/gma1.txt

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+ABCdoreme+於+14-11-08+發表

原帖由 bb560 於 14-11-09 發表
多口問下樓主,你係揀緊幼稚園、小學,定中學?答法唔同喎!
呢版講升中wor

回覆:Charlotte_mom 的帖子

小女有幸有這兩間小學的offer, 因想了解兩間中學的情況和程度,才作出決定讀那一間小學,所以來了升中版看看情況……

大家真是心水清

ABCdoreme 發表於 14-11-10 08:12
小女有幸有這兩間小學的offer, 因想了解兩間中學的情況和程度,才作出決定讀那一間小學,所以來了升中版看 ...
其實就算現在你了解兩間中學的情況和程度....那是不是表示六年後你女兒升中一時兩間學校的情況和程度也是一樣沒變?? 所以我個人覺得你暸解下兩間小學的教學方法適不適合你女兒仲實際....聖心小學我不熟, 但good hope小學有小一家長用家話比我聽課程比想像中淺...可能轉左校長緣故...

ABCdoreme 發表於 14-11-10 08:12
小女有幸有這兩間小學的offer, 因想了解兩間中學的情況和程度,才作出決定讀那一間小學,所以來了升中版看 ...

建議你去呢個post睇下, 有家長分享改革了的德望....

回覆:saintbernard888 的帖子

謝謝妳們的資料

引用:想問兩間學校的學術,那一間較優勝?因為聖

原帖由 ABCdoreme 於 14-11-08 發表

其他e.g. 校園生活又怎樣比較 ...
你住邊先?

回覆:doggy2013 的帖子

我地住九龍,但近西隧口。對於我地來說,去兩間學校路程分別不大

ABCdoreme 發表於 14-11-11 21:02
我地住九龍,但近西隧口。對於我地來說,去兩間學校路程分別不大

我地住九龍,但近西隧口。對於我地來說, 請查看收發訊息

引用:我地住九龍,但近西隧口。對於我地來說,去

原帖由 ABCdoreme 於 14-11-11 發表
德望質素較穏定,今年dse 成績比聖心好

‹ 上一主題|下一主題