用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗/蘇浙/呂郭碧鳳/聖嘉勒面試撞期,如何選擇? ...
go

玫瑰崗/蘇浙/呂郭碧鳳/聖嘉勒面試撞期,如何選擇? [複製鏈接]

囡囡 8/11 同日上午有四間K1面試:

玫瑰崗 09:00
呂郭碧鳳 11:30
聖嘉勒 11:45
蘇浙 12:30

屋企沒有宗教背景, 非舊生, 家住香港仔, 現讀北角民生N班, 應如何選擇?

謝謝!

之前睇錯蘇浙既面試時間, 原來吾係10:00, 係12:30至真...想知如果選擇IN聖嘉勒,有冇可能趕得到IN埋蘇浙...
如果蘇浙遲左15分鐘有冇得IN? 請大家指教! THANKS!

1    0    0    0

Rosaryhill + St Clare's

回覆:玫瑰崗/蘇浙/呂郭碧鳳/聖嘉勒面試撞期,如何選擇

Agree

我囡囡係7月B,慢熱爽朗型,吾係D靜靜斯文女仔。吾知聖嘉勒鍾意收邊類型嘅小朋友呢?另外想問呂郭除左大機會升軒小外,升小方面又係點呢?thanks. 我想呢2間2選1去in.

回覆:bigfacekam 的帖子

舊年我報左kcs, 呂郭,st clares, 前2間收左,注意st clares遲到唔比in

呂郭碧鳳

回覆:玫瑰崗/蘇浙/呂郭碧鳳/聖嘉勒面試撞期,如何選擇?

女仔,一定選擇in st Clare's 。有小學backup,而且中學又好,雖然不是100%直升。

聖嘉勒必定要去啦,剩下三間,個人較喜歡呂郭碧鳳,不過同聖嘉勒太近時間,剩返兩間,我就選玫瑰崗,因為妳住香港仔,返玫瑰崗應該近過蘇浙﹙應該﹚…

聖嘉勒必定要去啦,剩下三間,個人較喜歡呂郭碧鳳,不過同聖嘉勒太近時間,剩返兩間,我就選玫瑰崗,因為妳住香港仔,返玫瑰崗應該近過蘇浙﹙應該﹚…

今日去左呂郭0既開放日, 感覺幾好,D小朋友好似讀得好開心, 環境都吾錯,好乾淨. 老師都好NICE...真係好難決擇

呂郭同聖嘉勒,時間太近,一定要二揀一,必然是後者。玫瑰崗同蘇浙,要看你自己鍾意邊間。我會揀玫瑰崗,純個人喜好。

我同你差不多,
0800 KCS
1010 st paul church
1145 st clare
1330 lui kwok
I think i will go the first 3 if i can manage
i live in chai wan and st clare is quite far so at least i will go to first two
if i were u, i will go to KCS and st clare

personally i love st clare rather than st paul church but seems a bit far st clare

希望SPC可以IN快D, 我個始終係女所以PREFER SC 但又希望多個機會
如SPC一個鐘OK我就即上的士去SC

回覆 langnui1225 的帖子

你個時間好D呀! 可以IN晒4間!加油^^

我想知蘇淅K收幾多人? 因N班已有一批直升上K, 0個度大概160個位, 上網睇佢K收成400人, 咁即係仲會收多百幾個小朋友啦!
另外, St. Clare 往年好似係收114人, 想知道今年收幾多?要請教各位了!

haha, this is what my husband plans but is quite tire for my daughter

引用:今日去左呂郭0既開放日,+感覺幾好,D小朋友

原帖由 bigfacekam 於 14-10-25 發表
今日去左呂郭0既開放日, 感覺幾好,D小朋友好似讀得好開心, 環境都吾錯,好乾淨. 老師都好NICE...真係好難決 ...
請問知唔知呂郭碧收多少學生?

回覆 BearBun 的帖子

今日開放日,校長話今年平均7個小朋友揀1個. 上下午各三班, 每班30人,
上午90, 下午90,全日班十幾個,
‹ 上一主題|下一主題