用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York briefing 中。。。
go

York briefing 中。。。 [複製鏈接]

個人感覺,想走。。。
d理念好難認同。

0    0    0    0

何解?

回覆:York briefing 中。。。

不斷曬自己個仔有幾叻,演講左成個鐘都冇乜內容,冇準備過咁,同學校簡介,教育方針,完全無關。
"It is very please of you." - 佢話太無深度
"It is wonderfully please of you." - 先得

認同

反之,我想讚讚司儀主作,講得唔錯, 準備充足。

回覆:sushimama 的帖子

So sorry
我唔認同個校長啫。
我唔覺得佢既演講係同york的教育方針有關。
其實有d浪費時間。

引用:So+sorry 我唔認同個校長啫。 我唔覺得佢既

原帖由 SaiSaiBMaMa 於 14-10-21 發表
So sorry
我唔認同個校長啫。
我唔覺得佢既演講係同york的教育方針有關。
Yes agree... Too much time talking about reading and repeating herself. Run out of time to talk about the school

其實有一樣,我唔BUY 個校長係,我覺得佢冇乜準備

我係尋日早上去BRIEFING 的, 佢開頭話過兩日星期三學校就有HALLOWEEN PARTY.....

點知最後主任CONFIRM 佢個HALLOWEEN PARTY 係下星期二

老實說,我覺得一個校長, 個PARTY 幾時都唔清楚, 但又係一個百幾二百人既講座上隨口說, 我個人唔太認同她是一個對學校好有熱誠和對是次簡介會有所準備和認真囉

回覆 dadadadahk 的帖子

[color=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]校長出名不是一個好好的代言人,哈哈。其實我家爸爸在外國長大,所以我都希望學校可以教好中文。我想問下用家爸媽 York 的中文課程/程度怎麼?

我都覺得佢無乜點講實際問題,係咁講英文點點點。攪到聽完都仲一堆疑問。。。

個校長完全系無time management, wasting 1.5hrs talking about story books how to teach english english~~ 其實作為間雙語學校家長都想知道你地點樣教中文. 學校活動完全無提過,2個鐘頭除左不停講考cert考cert之外成個briefing搵唔到重點。聽到我同老公都仲系一頭霧水。

cpc608  She didn't tell us what's in   發表於 14-10-21 22:59

引用:個校長完全系無time+management,+wasting+1

原帖由 jessie.z 於 14-10-21 發表
個校長完全系無time management, wasting 1.5hrs talking about story books how to teach english english ...
Absolutely agree! 浪費時間。
仲叫家長即場買一本甚麼幼稚園面試精讀,我打左個突

哈哈,但有許多媽媽排隊買呢~

回覆 SaiSaiBMaMa 的帖子

唔係借俾你望下,自己出去買......做埋書商

我覺得佢後PART好HARD SELL 佢個PG, 上左就大機會入PN

不嬲覺得YORK好COMMERCIAL, 所以直頭唔報!

回覆 sionmisa 的帖子

我覺得可以唔報住,到時conditional k1 offer 先算

回覆:funnypretty09 的帖子

佢話係

引用:佢自己個孫係唔係讀番York?+

原帖由 funnypretty09 於 14-10-22 發表
佢自己個孫係唔係讀番York?
Yes
Same year with my daughter

聽完你地咁講突然覺得間學校有些Fannyee 的影子

‹ 上一主題|下一主題