用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青衣主恩小學 miss左今年6月參觀,有d問題想問
go

miss左今年6月參觀,有d問題想問 [複製鏈接]

醒目開學勳章

1,青衣主恩算傳统定活動教學?
2,臨放學會唔會有大約一堂時間做功課?
3,放學有幾多轉校車?得一轉定會有第二轉for興趣班完嘅小朋友?
4,係咪小班教學?

謝謝解答~

0    0    0    0
Oo聖然相簿oO(有婚沙影樓相la)

回覆:fongfonglover 的帖子

1 算傳統
2 一星期有2日功課輔導堂
3 有2轉校車,興趣班多是星期六,沒有校車。
4 一班30人倒

醒目開學勳章

回覆:Yukki 的帖子

thx 解答~如果興趣班多數星期六,咁第二轉校車係for邊d小朋友呢?一星期三堂輔導堂係咪全班一齊做功課呢?

醒目開學勳章

引用:thx+解答~如果興趣班多數星期六,咁第二轉

原帖由 fongfonglover 於 14-09-16 發表
thx 解答~如果興趣班多數星期六,咁第二轉校車係for邊d小朋友呢?一星期三堂輔導堂係咪全班一齊做功課呢?

...
sor,應該係兩堂輔導堂先啱

醒目開學勳章

另外如果算傳統教學咁上堂係咪跟書教,會做額外練習呀嗰類?咁小朋友會唔會覺得悶?真係唔好意思呀咁多問題,揀校日子將近,想知多d黎考慮,thx!

平日第2轉校車是比補底班的學生和一些平日上的興趣班(多數是校隊訓練)

引用:另外如果算傳統教學咁上堂係咪跟書教,會做

原帖由 fongfonglover 於 14-09-16 發表
另外如果算傳統教學咁上堂係咪跟書教,會做額外練習呀嗰類?咁小朋友會唔會覺得悶?真係唔好意思呀咁多問題 ...
是跟書教,另有一些工作紙,上堂時也會作小組討論,阿仔冇話悶。

醒目開學勳章

回覆:Yukki 的帖子

我睇佢有兩種保底班,一個有加強字眼,咁有咩分別?

好似一種是放學後補㡳,另一種是上中丶英丶數堂分開上

‹ 上一主題|下一主題