用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香兒合唱組(初級)面試問什麼?
go

香兒合唱組(初級)面試問什麼? [複製鏈接]

香兒合唱組(初級)面試問什麼?

Dear all,

請問有冇人知道香港兒童合唱團合唱組(初級)面試問什麼

Thank you!!!  
yho ;-)

Re: 香兒合唱組(初級)面試問什麼?

入去唱歌。

要唱一首歌, 但不簡單

老師會看小朋友, 拍子及音樂感, 聲線反而不重要, 都幾難考的, 有d 人考3次都考不到

小朋友細細個天真活潑, 邊度識什麼拍子節奏, 有無媽咪知道咁考芭蕾舞班又要考什麼呢? :

芭蕾舞班好似易考好多, 我個囡舊年考果陣好似咩都無做就收左佢. 係合唱團要再考一次先收.

yinyin,

Thank you for your information..
yinyin 寫道:
要唱一首歌, 但不簡單

What kind of song? Any one know?

老師會看小朋友, 拍子及音樂感, 聲線反而不重要, 都幾難考的, 有d 人考3次都考不到
yho ;-)

上次我仔仔同我朋友的囡囡同一天考, 不同時間, 二個唱不同的歌.  我問仔仔, 他說要一起跟老師做動作的.  我想只要小朋友跟隨老師一齊唱, 有反應, 一般應該沒有問題.

esther,

Thank you for your information. :
yho ;-)
‹ 上一主題|下一主題