用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 迦南playgroup
go

迦南playgroup [複製鏈接]

好嗎?請比意見

0    0    0    0

回覆:迦南playgroup

先不論是否優先考慮入n班!
我囡囡去年讀了4個月,期間亦有參加其他playground,她在迦南表現亦開心。本身是幼稚園,課程環境自然比坊間pg更貼近小朋友level,明顯小朋友容易投入其中,但每班人數實在得多,有時會感到擁擠,而且家長參與度要好高,因為老師實在無乜時間去照顧小朋友。如果你想報迦南,我認為不妨一讀,你會了解多啲,我當時就發覺這間學校不適合我,所以放棄交表。

引用:先不論是否優先考慮入n班! 我囡囡去年讀了4

原帖由 Annbaat 於 14-06-12 發表
先不論是否優先考慮入n班!
我囡囡去年讀了4個月,期間亦有參加其他playground,她在迦南表現亦開心。本身是 ...
Agree!! 我仔返左1個月就無續,十四五個小朋友一班,加埋照顧者和老師,over 30人在課室,老師係唔會點個別take care小朋友,我諗揀迦南pg大部份目的是希望大點機會入幼稚園,因為我果時排到有位係剛過n班interview既時間,全班好似大部份都新同學,應該in完n就好多人唔續!

想問一班的小朋友, 月歲是否相近?  因為我依家上緊另一 playgroup,  babies although range at 12-15mths, 我b now 14.5months, 但老師/課程偏就番 12-13 months babies進度而行..
‹ 上一主題|下一主題