用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 你哋小朋友second interview, 見成點?
go

你哋小朋友second interview, 見成點? [複製鏈接]

我囡囡今日16號in, 係三樓見,佢話 :

看圖講故事ok
計數(心算)ok
讀中文字ok
中、英文傾計ok
英文認字好唔ok,因為好深。
(點解佢考咁多既?)

仲有佢問我點解,當佢見完之後,D哥哥姐姐猛同影相

8    0    0    0

回覆:你哋小朋友second interview, 見成點?

猛同佢影相

回覆:CyHgMaMa 的帖子

好叻呀你囡囡,可以講得甘仔細。同佢影相,係未靚女一名?

我個女都係今日in完, 佢話有讀英文句子(有三個字唔識), 計數(識晒..佢話) , 中英文重組句子(都識晒喎), 有傾計不過用中文, 冇啦喎...

仲有係等緊in既時候, 點解有個老師會走黎問我個女報佐邊間, 有邊間收, 同埋最鍾意邊間學校呢, 咁唔答係培橋, 唔通唔收啦喎.. 唔知呢part 計唔計分

引用:我個女都係今日in完,+佢話有讀英文句子(有

原帖由 cherry_yu 於 13-11-17 發表
我個女都係今日in完, 佢話有讀英文句子(有三個字唔識), 計數(識晒..佢話) , 中英文重組句子(都識晒喎), 有 ...
無人問佢仲有報邊間呀!
事實上,我只係鐘意PKC,所以只報咗一間

引用:好叻呀你囡囡,可以講得甘仔細。同佢影相,

原帖由 文狄 於 13-11-17 發表
小囡閒時都有做吓小模
不過係唔出名嘅

回覆:你哋小朋友second interview, 見成點?

我個仔話中文認字不太容易,英文讀一篇文,佢背番頭兩句,我覺得有小二程度

引用:好叻呀你囡囡,可以講得甘仔細。同佢影相,

佢仲話,嗰個阿sir話:唔識唔緊要,我哋試吓啦!

回覆:CyHgMaMa 的帖子

唔怪得啦你地D小朋友好叻,肯講考咗咩,我個仔一間比一間晤肯講,不過佢話英文字有5個唔識,機會應該不大。

個老師直頭係我面前問我個女, 我真係好唔明白點解佢走黎問呢D野

引用:我個仔話中文認字不太容易,英文讀一篇文,

原帖由 w_valerie 於 13-11-17 發表
我個仔話中文認字不太容易,英文讀一篇文,佢背番頭兩句,我覺得有小二程度

...

回覆:w_valerie 的帖子

小二程度,吓

引用:個老師直頭係我面前問我個女,+我真係好唔明

原帖由 cherry_yu 於 13-11-17 發表
個老師直頭係我面前問我個女, 我真係好唔明白點解佢走黎問呢D野
我同囡囡坐係waiting area時,我聽到老師直頭問: 咁你中意我地pkc定wkf

佢上星期考,佢大概話:Saturday is a rainy day. Tom forgets to bring his umbrella....he gets wet...我估是二年級程度咋

回復 CyHgMaMa 的帖子

咁係啦... 我見佢組組都行去傾

引用:佢上星期考,佢大概話:Saturday+is+a+rain

原帖由 w_valerie 於 13-11-17 發表
佢上星期考,佢大概話:Saturday is a rainy day. Tom forgets to bring his umbrella....he gets wet...我 ...
汗顏ing
大家d囝囡都好叻叻

回覆:cherry_yu 的帖子

我上星期六in,等緊時無人走過黎,只係最後有個阿叔企咗響度好耐乜D老師問得甘直接,wkf定pkc

回覆:w_valerie 的帖子

你囝囝英文好👌

引用:我上星期六in,等緊時無人走過黎,只係最後

我上星期六in,等緊時無人走過黎,只係最後有個阿叔企咗響度好耐乜D老師問得甘直接,wkf定pkc:scary ...
我都好shocked

上星期早到嗰半個鐘有咩做架喎,淨係小朋友自己睇下書玩下玩具,老師行過都係講句gd morning 咋

‹ 上一主題|下一主題