用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 搬屋趕得切嗎?
go

搬屋趕得切嗎? [複製鏈接]

阿囡考直资私小無間收,自行又未必有机,似乎要靠大抽獎,希望可以绝處逢生。依家才籌谋搬屋,趕得切嗎?請各方高人指点。谢!

2    0    0    0

醒目開學勳章

回覆:HZH 的帖子

趕得切

回覆:搬屋趕得切嗎

請問最遲要幾時搬呢?

引用:請問最遲要幾時搬呢? +

原帖由 SawMo 於 13-10-27 發表
請問最遲要幾時搬呢?
你搬咗後…要自己攞份地址証明上小一入學組…最遲要係派大抽獎表前…
有錯請指正………

回覆:搬屋趕得切嗎?

我當初都係一樣諗法,考唔到直資私小就搬屋博大抽獎,一月前搬係比較方便。但搬唔切其實都仲有少少時間,我去年打電話問過一月交表後其實還可搬屋但要親身去改表交住址証明等,而最後改表限期年年不同,大概三、四月左右,你最好再打電話問清楚唔好miss deadline。

引用:我當初都係一樣諗法,考唔到直資私小就搬屋

原帖由 winbun 於 13-10-27 發表
我當初都係一樣諗法,考唔到直資私小就搬屋博大抽獎,一月前搬係比較方便。但搬唔切其實都仲有少少時間,我 ...
结果如你所願?抽到理想的小学嗎?

引用:Quote:原帖由+winbun+於+13-10-27+發表我當

原帖由 HZH 於 13-10-27 發表
结果如你所願?抽到理想的小学嗎?
我小朋友都係今年考小一,但去年已打算考不到小學才搬,所以已問定資料。一月係交表deadline,但去年真正抽係四月左右,所以四月前還可改表,但今年情況有無改變同埋幾時係最後deadline你要再問清楚。

‹ 上一主題|下一主題