用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 KT泳池目睹教練係池邊連續2次掉小小孩落池. 唔知乜泳會. ...
go

KT泳池目睹教練係池邊連續2次掉小小孩落池. 唔知乜泳會. [複製鏈接]

個細路好細, 喊到拆天, 仲推埋一二角.
一陣之後, 好多人圍埋去, 連教生員, 池池人員等. 有d責問教練, 詳情唔清楚....
2:30 pm , 有幾多間 "泳店" 係果度有班 ??
家長當時應唔在場, 死左? 後尾唔知有無出現 ??
   0    0    0    0

what is kt?

crystal媽咪  不知樓主說的是否觀塘???  發表於 13-9-8 23:26

自從出個上次果單一對一教授都浸死小朋友的意外,家長真的要提高警覺,吾好太信外人,始終游水有一定的危險性。

引用:個細路好細,+喊到拆天,+仲推埋一二角.+一陣

我今日都係到同小朋友游水,我女突然話池邊好多人,佢八卦話要過去睇,我只係聽到有個女人同啲救生員講唔知乜嘢掉嘢落水,我仲以為啲學員掉嘢落水掉到其他游客。嗰度好多間游會,除左一間啲小朋友游帽有印游會名,其他全部都唔知係邊間

回覆:hagupit 的帖子

位置係好靠近主池.
不過真係好多班, 迫到唔知點游.
估唔到暑假過左, 仲有咁多班, 希望11月後少d人.

引用:位置係好靠近主池.+不過真係好多班,+迫到唔

有 d 教練無耐性、無愛心,根本唔適合教小朋友!!
奉勸家長:搵教練最好自己去泳池留意邊 d 教練岩你子女!!

如果子女太細個,最好自己入泳池幫下眼。舉例教練一對二,有一個小朋友要去廁所,咁你估個教練會點做?咁個 d 一對幾個又會點?

回覆:KT泳池目睹教練係池邊連續2次掉小小孩落池. 唔知乜泳會.

觀塘泳池有看台,唔需要入場可以睇,我都會坐足一個鐘,我坐係看台都聽到有一間泳會好嘈大大聲,小朋友全名都聽到!.     (我今日入左場 )今日見到另一個教練行開去洗手間,個小朋友就係水邊練浮身踢水,個教練叫個小朋友既媽咪睇住先,嘩,個媽媽黑哂面,我望望個鐘已經45分都唔忍埋先去洗手間,個小朋友如果鬆手,一定會沉左落水囉,當時我坐係白色長倚果邊,果邊水係有1.2米,個小朋友頂多120,真係好危險,太過份!

[size=14.857142448425293px]我個小孩也跟著一個[size=14.857142448425293px]靠惡的教練,他憎到不想學

引用:[size=14.857142448425293px]我個小孩也跟

原帖由 birdmom 於 13-09-15 發表
我個小孩也跟著一個靠惡的教練,他憎到不想學
咁我个囡係史x福个教練有爱心,d小朋友都好鐘意佢,係進度慢d, 咁係吾係吾好轉丫……
KT是觀塘嗎? 我住觀塘区

引用:[size=14.857142448425293px]我個小孩也跟

原帖由 birdmom 於 13-09-15 發表
我個小孩也跟著一個靠惡的教練,他憎到不想學
請問邊間泳會?因我正想替我小朋友,在觀塘找泳會!可pm我?

回覆:tommythumb 的帖子

其實一對一會唔會好D?但係又唔知去邊度搵。有冇好介紹?

回覆 cream997 的帖子

kt 咁差?????想去學tim

回覆:拾仔 的帖子

唔係觀塘泳池差,只係有啲教練比教惡。其實你可以入場觀察下邊間教練教得好,因為個個學游水既小朋友都要戴游會既帽,你去觀察下邊間比較岩你。

‹ 上一主題|下一主題