用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 想請問各位面試時間
go

想請問各位面試時間 [複製鏈接]

小囡將於14-15入讀小一,想請問各位今年10月是否有很多面試,因有朋友想在10月第三個星期六邀請囡囡做花女,但又怕撞面試時間,大家可以提供一下往年的面試時間嗎?謝謝!
   0    0    0    1

回復 kiukiu1010 的帖子

it depends how many schools you applied, most of 2nd week. But I'am afraid you friend will feel upset if you tell that you can't do later.

回覆:想請問各位面試時間

視乎該家長覺得做花女重要定是小一面試重要。

真係好難答到樓主!不過大部份門試都會安排星期六進行。

引用:視乎該家長覺得做花女重要定是小一面試重要

原帖由 dlee_ca 於 13-07-19 發表
視乎該家長覺得做花女重要定是小一面試重要。
同意

很大機會撞面試!
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

引用:小囡將於14-15入讀小一,想請問各位今年10

原帖由 kiukiu1010 於 13-07-19 發表
小囡將於14-15入讀小一,想請問各位今年10月是否有很多面試,因有朋友想在10月第三個星期六邀請囡囡做花女 ...
勸你放棄吧!

往年唔撞唔代表今年唔撞, 加上學校面試會有好多個星期六, 根本唔會知你會被安排在哪一日。 我怕你現在應承人, 但到時fulfill 唔到仲搞到人。 除非你願意放棄唔面試去做花女吧。

回覆:kiukiu1010 的帖子

唔至撞,重要撞幾個,趕到七彩!

我應該會放棄做花女,因我心儀個幾間都係10月中面試,多謝各位意思

花女可以下次做, interview 得唔得呢 ?
‹ 上一主題|下一主題