用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 k1先入耀中
go

k1先入耀中 [複製鏈接]

會有位嗎?定要pg已經讀呢?
   1    0    0    0

另外除左耀中重有邊間係一條龍呢?

我都打算K1先入耀中

回覆:Mrslot 的帖子

要考,吾多。去年阿女班9成直升。只有2位是考進去的。

吾好意思,我指是year  1.

yc 2歲班非常好,讀3歲班為何不在2歲入學?
我囡今年3歲班,印象中全部是2歲班升讀的~

回覆:gracedolly 的帖子

好似話2歲班唔收細B,同埋小學行uk system

回覆:k1先入耀中

其實想小學先入,因k想近d屋企

我囡是細囡,10月中~^^
我也聽聞可能會不再收細B~但不知真假~

引用:yc+2歲班非常好,讀3歲班為何不在2歲入學?

原帖由 gracedolly 於 13-06-30 發表
yc 2歲班非常好,讀3歲班為何不在2歲入學?
我囡今年3歲班,印象中全部是2歲班升讀的~
...
可以解答到我嗎?many thanks

bb宜家5個月,係咪已經可以報2歲班呢?係先到先得嗎?因為係一月bb,咁即係2015年9月讀2歲班?
半日班vs全日班有咩大分別呢?兩歲小朋友返全日會太攰嗎?但半日又好似好短時間。
住tst區,校巴大概要幾耐呢?幾點上車?

係咪入左兩歲班之後一路就一條龍讀上去唔使煩爭學位呢?

一出世有相有出世紙就可以報,上網填表好簡單

蛇爸爸 發表於 13-7-2 20:08
一出世有相有出世紙就可以報,上網填表好簡單
上網填左表,但係咪要print hardcopy簽名再submit呢?thanks

Yes!

我聽完你地講即刻去報反1歲pg,不過bb下個月就1歲,太遲報了,希望會收,之後仔仔會一直讀上去,我去左學校職員叫我直接上網填form,之後再print一份出泥寄去學校就ok

引用:我聽完你地講即刻去報反1歲pg,不過bb下個月

原帖由 mentos_rainbow 於 13-07-02 發表
我聽完你地講即刻去報反1歲pg,不過bb下個月就1歲,太遲報了,希望會收,之後仔仔會一直讀上去,我去左學校 ...
你去左學校個簡介未呀?

引用:我聽完你地講即刻去報反1歲pg,不過bb下個月

原帖由 mentos_rainbow 於 13-07-02 發表
我聽完你地講即刻去報反1歲pg,不過bb下個月就1歲,太遲報了,希望會收,之後仔仔會一直讀上去,我去左學校 ...
我對孖B,6個月時報名已太遲YC及kingston,參觀學校時老師只說太遲。現在只希望等kingston 2歲班.

引用:Quote:原帖由+mentos_rainbow+於+13-07-02+

原帖由 sagesage 於 13-07-03 發表
我對孖B,6個月時報名已太遲YC及kingston,參觀學校時老師只說太遲。現在只希望等kingston 2歲班.

...
其實係咪有d人因為出面d pg full 所以報yc, 然後k再轉其他?yc 2歳班好似冇咁多人爭

回復 sagesage 的帖子

I recall YC told places for PN was more than PG (they called ILPO or sth)

there's only one class of PG (they called it ITLP) each year...with only 12 students...that's why it's very difficult to get into their PG.  As for 2 year old program, they have 6 half day classes and 4 full day classes so they definitely have more spaces available...the bad news is, there's also a long queue for the 2 year old program too...
‹ 上一主題|下一主題