用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請指教,9月開學未夠2歲想讀pn
go

請指教,9月開學未夠2歲想讀pn [複製鏈接]

唯有請各位媽咪原諒,我愚蠢的回答。我又實在好煩惱。我女11年11月b,一直都繫想住2歲8個月先開始讀k1,但是因為家庭收入明顯縮水,需要我做野幫補。沒辦法,年頭先來穩學校,可惜,信都寄了,收到的衹有兩封反黎,話正排隊。因為來緊9月開學,小女未夠2歲,要等到11月13先夠兩歲,到時就要插班,但多數學校都話機會好細,幾乎冇咩位。點算啊?大半夜都訓唔到,系度睇帖,更加揪心。我住旺角。去其他區其實都唔成問題。各位媽咪,希望可以比d意見我。應該點做?或者建議。
   0    0    0    0

我諗係得私校會有位羅, 但返得半日3粒鐘, 你咪一樣做唔到野.
希望每天開心渡過 ;-)

回覆:zhxlkang 的帖子

遲一年讀囉,大b有著數,我囝差唔多2歲8個月先讀n班

回覆:zhxlkang 的帖子

德寶下午班或Boxhill 應該有位

如果家中有人湊小朋友,建議唔好插n班啦,直接留意及報2014年8月開班的k1啦

社署規定要滿歲先可以返pn,有D幼稚園會比你申請,收咗等你小朋友兩歲生日就比佢返學。有D幼稚園就連報名都唔比報。
‹ 上一主題|下一主題