用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 5該各位jm幫幫手
go

5該各位jm幫幫手 [複製鏈接]

各位jm,希望大家可以解答下我d好無常識ge問題,thx!!我ge系twin boys,2013,2出世,系咪e+就要去報n班la?因為n班費用都比較多,所以我唸住到距地讀n班就結束ftm ge生涯,但系我又咩都5識,又無話邊間心水咁,其實我都掙扎過讀5讀好,咁細個就要讀書好似好慘咁,但系我又想距多d接觸其他人,習慣多d群體生活.........
仲有好多jm都話救世軍好,點解ge?
本人住深水埗,咁有邊間仲會有機會報名呀?
同埋之前有位jm話n班系可以減免d,咁要有咩要求ga?
本來我真系淡淡然咁以為到歲幾先穩都ok,但系睇jor好多jm都話要提早好多排
5該各位jm幫幫手解答下,感激不盡
   0    0    0    0

如果你諗住比佢地讀PN,你應該要2014年報,2015年讀.如果直接讀K1,就2015年先報,2016年讀.

回復 oomman0306 的帖子

但系睇其他jm d ps話今年要報ge,又話已經無曬位la,搞到我好騰

回覆:karz 的帖子

pn要足兩歲才讀得,到你小朋友兩歲時應該已經2015年,人地已經返左一個學期啦,所以學校都係prefer你2015年8/9月才開始返學,即係你要2014年9月開始報名。如果你心儀救世軍就要一出世就報名。

回覆:oomman0306 的帖子

哎呀,e+報仲黎得切嗎?

‹ 上一主題|下一主題