用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救世軍幼兒園interview?
go

救世軍幼兒園interview? [複製鏈接]

排咗3年隊... 今日突然收到電話話叫阿仔去interview... 請問其實呢間個個出世爭住去報, 真係咁好嗎? 另外, interview會in乜呢?
   1    0    0    0

回覆:救世軍幼兒園interview?

請問In 邊間?

引用:排咗3年隊...+今日突然收到電話話叫阿仔去i

原帖由 LittleBallBall 於 13-06-13 發表
排咗3年隊... 今日突然收到電話話叫阿仔去interview... 請問其實呢間個個出世爭住去報, 真係咁好嗎? 另外,  ...
係咪荃灣?  我唸唔會唔收嘅,唔駛擔心

回覆:救世軍幼兒園interview

今日都收到荃灣幼兒園打嚟叫我去見。。不過已註冊了另一間,所以答咗話唔會去喇。。。。因為我25號籌,知到佢只收13、4個學生,所以一路無回覆都無理佢

係呀, 荃灣嗰間...
其實我仔都有n班讀緊, 都打算比佢升上k., 因為佢本身返學都返得好開心.. 但見佢依家打黎話有得in, 而且人人都係一出世就爭住報... 所以都想去見識下....

不過就想知有無媽媽既小朋友讀緊, 課程點樣, 同埋升小情況又係點呢? 想知道多啲... in case好彩收咗, 再決定轉唔轉校囉...

引用:係呀,+荃灣嗰間...+其實我仔都有n班讀緊,+

原帖由 LittleBallBall 於 13-06-14 發表
係呀, 荃灣嗰間...
其實我仔都有n班讀緊, 都打算比佢升上k., 因為佢本身返學都返得好開心.. 但見佢依家打 ...
你讀開邊間?  救世軍係愛心校,小朋友一定開心,但相對學術上考直資私小會差D,所以多以大抽獎入小學,或者有分人士在自行階段攞位,所以同幼校無關

其實本身都係讀緊啲普通幼稚園乍... 不過因為我個仔比較內向, 咁佢係依家學校都開心適應, 所以都有concern轉校係咪咁容易適應囉...
本來都無打算要升啲咩直資小學既... 咁其實, 如果我本來要求都唔高... 有無必要再去轉學校呢?!

LittleBallBall 發表於 13-6-14 14:19
其實本身都係讀緊啲普通幼稚園乍... 不過因為我個仔比較內向, 咁佢係依家學校都開心適應, 所以都有concern ...
請問你仔仔N班讀邊間?

回覆:LittleBallBall 的帖子

救世軍in得通常都收,我仔都係等左兩年至通知去in,in完都放棄左,因為原校更好,所以留番係原校升k1,今年升k2喇,一樣咁開心

回復 cherry1231 的帖子

我仔讀嗰間叫"安得兒"... 細學校, 應該無乜人識同留意既...
‹ 上一主題|下一主題