用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 培道定馬鞍山主風好?
go

培道定馬鞍山主風好? [複製鏈接]

本人仔仔有培道back up, 小一派到第一志願馬鞍山主風。好近我屋企,但以家好掙扎,因為唔係好清楚主風谷唔谷同多唔多功課。我又擔心放棄佐培道會後悔,大家有咩comment對呢2間學校? Thx!

3    0    0    0

引用:本人仔仔有培道back+up,+小一派到第一志願

原帖由 chk1128 於 13-06-01 發表
本人仔仔有培道back up, 小一派到第一志願馬鞍山主風。好近我屋企,但以家好掙扎,因為唔係好清楚主風谷唔 ...
你唔清楚馬主又㨂佢第一志願

引用:本人仔仔有培道back+up,+小一派到第一志願

原帖由 chk1128 於 13-06-01 發表
本人仔仔有培道back up, 小一派到第一志願馬鞍山主風。好近我屋企,但以家好掙扎,因為唔係好清楚主風谷唔 ...
去年自行又係有個培䇑vs馬主,你又一樣。

回復 chk1128 的帖子

都幾深同多功課架!我朋友係同依區小學生補習開。

回覆:培道定馬鞍山主風好?

因我知道馬鞍山主風是這區最好同最多人選擇的。所以我選擇這間學校嘗試可唔可以派到。又無諗過派到喎。所以反而仲掙扎囉。

回覆:skmibb 的帖子

謝謝skmibb回覆。希望有多d有心人俾d指引我。Thx!

回覆:786 的帖子

咁知唔知最終選擇佐辺間?

回覆:chk1128 的帖子

有區內一線免費band 1 率高超新超大校舍比仔仔讀,做咩要老遠去到九龍城讀二線又要比學費既學校?冬天六點幾起身好辛苦嫁!

做人至緊要開開心心 :-D

回覆:puibb 的帖子

Thx! puibb.
我concern係仔仔跟唔跟得上?

醒目開學勳章

回覆:chk1128 的帖子

不用擔心跟唔上,馬主有輔導班的,成績一般都可派到band 1 英中!放心讀吧!唔讀你將来會後悔的!

個人覺得馬主好的,免費又band one,而且你果個係仔仔黎讀培道冇乜著數,因中學直屬係女校,可能係主風第日派得仲好。

我囡係馬主讀緊三年班,功課唔多每曰平均三至五樣,星期五會多少少,唔覺得谷,一牟考四次試,冇測驗冇評估,一個學期默書中英各八次,不用擔心跟唔上程度,因為唔係太深,相對同區禧年,靈糧數學仲會教慢D,因為佢地數學教快半年

引用:Quote:原帖由+chk1128+於+13-06-01+發表本

原帖由 786 於 13-06-01 發表
去年自行又係有個培䇑vs馬主,你又一樣。
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2501346

thanks you for comment given before.

引用:Quote:原帖由+786+於+13-06-01+發表去年自

原帖由 lovebb2 於 13-06-02 發表
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2501346

thanks you for comment given before ...
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2490513&extra=&page=1

maybe useful to 版主

回覆:培道定馬鞍山主風好?

多謝晒咁多位嘅意見及有用資料,感激呀!

‹ 上一主題|下一主題