用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問九龍灣基樂好D定九龍灣呂明才好呢? ...
go

請問九龍灣基樂好D定九龍灣呂明才好呢? [複製鏈接]

請問九龍灣基樂好D定九龍灣呂明才好呢?

1    0    0    0

九龍灣基樂好

基樂老師好盡責,設備相當完善,學校上排名是band1。至於呂明才不是band1的小學,他的校長亦承認曾經被教育局通知殺校,後來得到地區人士的協助,才可以保留。跟隨彩盈邨入伙,他好彩地能獲搬遷新校,他有天時地利,家長覺得利便選擇他,其實他是band2頭,band1尾的學校。

我仔的畫畫老師的同學在呂明才教, 而亦有數位朋友是小學老師, 佢地高度讚賞呂明才, 所以我都揀了呂明才, 在去年11月成功派位, , 有朋友仔讀緊P2, 佢話老師, 校工, 書記個個都好好人, 老師朋友亦讚校風好, 老師好有愛心.......

前日我女考跳舞試, 有位家長話佢女的表哥在基樂讀, 話係開心, 但好HEA, 同學仔都幾頑皮, 但亦有家長極度讚基樂....

其實要自己去過學校參觀及了解, 先知自己小朋友適唔適合讀, 夠有人話油基好, 但我去過份觀及講座, 本人唔LIKE囉

引用:我仔的畫畫老師的同學在呂明才教,+而亦有數

原帖由 JHsbb 於 13-05-30 發表
我仔的畫畫老師的同學在呂明才教, 而亦有數位朋友是小學老師, 佢地高度讚賞呂明才, 所以我都揀了呂明才, 在 ...
想問油基係油基顯定油基法?覺得有咩唔好呀?

stefi 發表於 13-5-31 01:31
想問油基係油基顯定油基法?覺得有咩唔好呀?

副校只成日講體育成積, 因為男子羽毛球隊的學生, 每年就比名校黎揀卒揀走晒, SELL呢樣野我好反感..油基顯

回覆:JHsbb 的帖子

Thx~

同一個網, 我仔派左坪石

peppep2012 發表於 13-6-4 19:24
同一個網, 我仔派左坪石

迫住我要去叩6間, 真係好慘, 讀咩學校家長學生無得揀, 要抽獎, 真係荒謬
‹ 上一主題|下一主題