用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真vs民生?點揀?
go

崇真vs民生?點揀? [複製鏈接]

一間龍校,一間半龍;兩間學校邊間好啲?

0    0    0    0

引用:一間龍校,一間半龍;兩間學校邊間好啲? +

原帖由 yfluk888 於 13-05-16 發表
一間龍校,一間半龍;兩間學校邊間好啲?
睇下民小係咪你杯茶,我選民小!

回覆:崇真vs民生?點揀?

兩間都咁好,恭喜你可以有這選擇

回覆:崇真vs民生?點揀?

民生^^

民生 is better.

Vote forc民生

我會揀崇真,因我認識讀祟真的學生我覺得好乖同語文能力好,民生我當年有in過硬件一流,但對學校感覺麻麻,我記得10幾個家庭一齊入課室in根本噪到聽唔到老師問乜,完全唔知in乜嘢

引用:我會揀崇真,因我認識讀祟真的學生我覺得好

原帖由 Cattdogg 於 13-05-17 發表
我會揀崇真,因我認識讀祟真的學生我覺得好乖同語文能力好,民生我當年有in過硬件一流,但對學校感覺麻麻, ...
請問你所指TT的語文能力好,是指國際部嗎?主流部的又如何?請問知道嗎?我小朋友得的是主流部offer,所以想了解多一些,謝謝!!

引用:Quote:原帖由+Cattdogg+於+13-05-17+發表我

原帖由 saladfavour 於 13-05-17 發表
請問你所指TT的語文能力好,是指國際部嗎?主流部的又如何?請問知道嗎?我小朋友得的是主流部offer,所以 ...
我兩個主流畢業,而家讀緊全英文直資,完全冇問題。不過你要諗下屋企會點配合?幼稚園只係返得3個鐘,屋企13個鐘都唔止呢。
如果能夠將學校度學既野,係屋企度用到,咁就有用。例如我女係幼稚園學的phonics, 回家後自己睇書,k3前已可以睇超過200頁的英文書了。
反之,屋企冇語境比佢,學校單方面做唔到咩。

‹ 上一主題|下一主題