用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘英藝好吾好?十二月細b只得這個offer ...
go

九龍塘英藝好吾好?十二月細b只得這個offer [複製鏈接]

九龍塘英藝好吾好?十二月細b只得這個offer

2    0    0    0

回覆:JessicaCshan 的帖子

如果唔介意接近每月6千蚊學費,3千蚊雜費半年就冇乜所謂啦

回覆:九龍塘英藝好吾好?十二月細b只得這個offer

課程好吾好?到轉k1有無機會轉返九龍塘區名幼?

課程唔清楚,因為不是用家,而我自己都放棄咗佢嘅國際上午班offer,有一點要留意,就係今年8,9月申請明年K1,有d學校會今年11月開始面試,而你嘅小朋友係仲未番學,所以課程就算再好,你嘅小朋友都未能受惠。即使有部分學校可能到2,3月先面試,而你嘅小朋友的確番到2個月學,但1,2月有新年假期,試想想真正上學日子有幾多,而小朋友係咁短時間內,你又期望佢學到幾多而去面試呢?所以花多些心機自己教係我嘅建議,不喜勿插

cindy1980  面試一定要自己教  發表於 13-4-22 11:11

引用:課程唔清楚,因為不是用家,而我自己都放棄

原帖由 angeljodi 於 13-04-20 發表
課程唔清楚,因為不是用家,而我自己都放棄咗佢嘅國際上午班offer,有一點要留意,就係今年8,9月申請明年K ...
因為我系working mami,家中只有奶奶湊,教到吾多,全家人都吾認同我的教法,覺得仲細,自然成長!唉,我都好苦惱,14-15年我諗住pn,k1一齊報,你有無好提意?

課程係深出面一年 有外籍老師 我見小朋友好開心
老師叫得出小朋友名
當然對於考幼稚園幫助不大
我唔止1個offer不過選左英藝地點近mtr自己或姐姐可接送
就算幼稚園考不到心水
直升讀上去都唔錯
係學費貴 不過就算澳海綠茵都唔平得幾多
我選就腳 老公buy課程

引用:課程係深出面一年+有外籍老師+我見小朋友好

原帖由 mable0901 於 13-04-20 發表
課程係深出面一年 有外籍老師 我見小朋友好開心
老師叫得出小朋友名
當然對於考幼稚園幫助不大
謝謝提供!請問你系主流定國際?其實我交左錢,不過我擔心貴得吾合理,又在考慮k1轉吾轉學校,升小一前境是怎樣?

主流班 不過都會考幾間心水幼稚園
冇就直升 九龍塘英藝都新冇升小一可參考
而且小一都會自行考 應該係家長都要有準備

引用:主流班+不過都會考幾間心水幼稚園冇就直升+

原帖由 mable0901 於 13-04-21 發表
主流班 不過都會考幾間心水幼稚園
冇就直升 九龍塘英藝都新冇升小一可參考
而且小一都會自行考 應該係家長 ...
我都系主流班,國際班太貴,本身系想國際班!k1諗住考返心水幼稚園,升小無心儀,因為本身吾系住九龍區,吾知邊間比較好

你好!我囝囝都係2011年12月細B。
請問英藝主流班學費幾多?主流班同國際班學費差多少?
你囡囡會喺邊個月插班?

引用:你好!我囝囝都係2011年12月細B。 請問英藝

原帖由 sinsin 於 13-04-21 發表
你好!我囝囝都係2011年12月細B。
請問英藝主流班學費幾多?主流班同國際班學費差多少?
你囡囡會喺邊個月 ...
我囡囡十二月一日上學,主流現在4700,國際現在5500,13-14年會再加價,等緊教育署批,我交錢個時問書記

Jessica, when did your son conduct interview?  Mine is also a Dec 2011 baby.  We have not received any feedback after interview some weeks ago.

Btw, if ur son was born in Dec 2011, he can only start PN in Jan 2014 but not Dec 2013??

引用:聽聞話今年國際同主流係同價,只係聽聞,我都

原帖由 bbqueendom 於 13-04-22 發表
聽聞話今年國際同主流係同價,只係聽聞,我都想知2013-2014學費真實係幾多~讀n班對細b幫助係係未必好大,不過 ...
我同你一樣心態!有人家長都系同我講系同價,但我交錢個時問書記話吾同,13-14年主流預計5000,國際預計6000,太貴,所以我最後放棄國際,我本身系揀國際

引用:Jessica,+when+did+your+son+conduct+inter

原帖由 mamath 於 13-04-22 發表
Jessica, when did your son conduct interview?  Mine is also a Dec 2011 baby.  We have not received a ...
我囡囡4月20日面試,即場收,即日交錢,13年12月1日上學

引用:聽聞話今年國際同主流係同價,只係聽聞,我都

原帖由 bbqueendom 於 13-04-22 發表
聽聞話今年國際同主流係同價,只係聽聞,我都想知2013-2014學費真實係幾多~讀n班對細b幫助係係未必好大,不過 ...
要吾要再打去學校問多次好d?我本身系想揀國際!你主流or國際?

JessicaCshan 發表於 13-4-22 11:14
我囡囡4月20日面試,即場收,即日交錢,13年12月1日上學

Interesting.  We interviewed weeks ago but were advised that response would be given second half of the year.  Maybe because we requested 插班 in Feb 2014...  You know, you will only study 2 months but need to pay for the first semester.  I chose Feb because by then we will be able to pay only for the 2nd semester.

Yours is local or international stream?  AM or PM?

因為2014年2月 係另一個學期 所以學校唔會收住架

引用:Quote:JessicaCshan+發表於+13-4-22+11:14+

原帖由 mamath 於 13-04-22 發表
Interesting.  We interviewed weeks ago but were advised that response would be given second half of ...
本身我都系二月下學期插班,但校長話如果二月插班吾會同我辦任何手續,下學期可能會有變動,keep form到時再打比我,我覺得好無保証,好像可能無位比我小朋友,所以我比錢十二月插班,我怕到時小朋友無書讀!主流班pm,因為國際太貴,但現在又有人就同價,請問你知吾知幾錢?我本身系想國際

回覆:九龍塘英藝好吾好?十二月細b只得這個offer

我兩個仔係2月大b,不過都得呢間收,黎緊8月會讀主流班上午班,根據學校資料,佢地學費會統一收6千,我有兩個朋友的小朋友讀緊,佢地對呢間學校評語都好好,除左學費較貴!

‹ 上一主題|下一主題