用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 浸信會沙田圍呂明才小學 如果大仔得15分,住同網嘅區,抽沙呂有冇機會? ...
go

如果大仔得15分,住同網嘅區,抽沙呂有冇機會? [複製鏈接]

我知計分係一定一定入唔到!咁即係咪睇彩數?咁我係咪只係比誇網嘅人有優勢?

0    0    0    0

akj 發表於 13-4-13 12:38
我知計分係一定一定入唔到!咁即係咪睇彩數?咁我係咪只係比誇網嘅人有優勢?

...

自行一定唔得, 連抽都未有資格; 大抽獎就不用計分, 人人機會均等; 誇網只可同你競爭甲部, 乙部一定要本區.

引用:我知計分係一定一定入唔到!咁即係咪睇彩數

原帖由 akj 於 13-04-13 發表

...
請問大仔是什麼意思?大B?還是你有兩個仔指大嗰個?

引用:Quote:原帖由+akj+於+13-04-13+發表我知計

原帖由 seamama 於 13-04-13 發表
請問大仔是什麼意思?大B?還是你有兩個仔指大嗰個?
我有兩個小朋友,指大嗰個。

引用:Quote:akj+發表於+13-4-13+12:38+我知計分

原帖由 crazymum 於 13-04-13 發表
自行一定唔得, 連抽都未有資格; 大抽獎就不用計分, 人人機會均等; 誇網只可同你競爭甲部, 乙部一定要本區. ...
明白。所以就係只係靠彩數!

引用:我知計分係一定一定入唔到!咁即係咪睇彩數

原帖由 akj 於 13-04-13 發表

...
如只有15分,你睇睇有冇d冇宗教嘅學校你心儀,叫做有機會

引用:Quote:原帖由+akj+於+13-04-13+發表我知計

原帖由 seamama 於 13-04-14 發表
如只有15分,你睇睇有冇d冇宗教嘅學校你心儀,叫做有機會
但係d人話如果唔係1-1-1,叩門係唔會見架!所以我覺得15分去自行係等同於放棄,唉,都唔知點好

係架,只揀300人左右面見,當然放第一是有優勢啦.

係架,只揀300人左右面見,當然放第一是有優勢啦.

回覆:akj 的帖子

我地唔係1-1-1,都有機會面試

引用:我地唔係1-1-1,都有機會面試 +

回覆:如果大仔得15分,住同網嘅區,抽沙呂有冇機會?

想問自行收生揀沙呂,甲部填沙呂第一志願,乙部第一志願係另一間(因我跨區,所以乙部填唔到沙呂係第一),咁可以同沙呂叩門嗎?因學長講過要1-1-1先會見,但我不是住該區

回覆:ailimama 的帖子

我住沙田,第一輪自行交沙呂,第二輪只填乙一

引用:我住沙田,第一輪自行交沙呂,第二輪只填乙

原帖由 elainejeffy 於 13-07-11 發表
我住沙田,第一輪自行交沙呂,第二輪只填乙一
我有疑問,請問如果我仔有20分,但好多20分,係咪學校唔會收20分這班人數眾多,他們一齊輪落去“统一派位”?

還是學校收左一部份20分,其餘收唔晒先落去统一?咁頭個批20分點解有優勢被取錄?

回覆:MamaPun 的帖子

其實係自行首批會收左有呀哥家姐讀緊果d啦,父母現職於學校,即係必收既學生。之後仲有剩餘學位就排分數啦,如果20分既人數多過餘額,就由抽籤決定,應該無人有優勢。但教育局於整個收生過程零透明度,有否黑箱作業不得而知

我是天主教,請問會不會計入宗教分?因聽說有些學校不論天主/基督教都有5分。
‹ 上一主題|下一主題