用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問khmama是否用過翻譯筆呢?
go

請問khmama是否用過翻譯筆呢? [複製鏈接]

曾經看過好似khmama 買過翻譯筆(英譯中),之後我又找不回內容!
最大問題係我找不到係香港邊度有得買!!
各位可否幫忙給我資料呀!感謝!
   0    0    0    0

引用:曾經看過好似khmama+買過翻譯筆(英譯中),

原帖由 etK@n 於 13-04-02 發表
曾經看過好似khmama 買過翻譯筆(英譯中),之後我又找不回內容!
最大問題係我找不到係香港邊度有得 ...
乜你咁好記性,支筆唔係太好用,如果落筆同速度有偏差就detect唔到個字,又食電,所以download字典App查仲好.

係呀!咁都係唔買得過囉!
多謝你的分享,我個仔好怕睇英文書,因為唔識好多英文字,一見到唔識就無晒興趣讀!
依家上到中一唔睇係唔得,要再想下辦法使佢多讀英文書。
大家有咩方法分享啦!

我仔一樣大, 我都仲諗緊計............但未諗到

我囝都係.  依家惟有從閱英文報開始.

回覆:etK@n 的帖子

上網睇過Kindle電子書,可以結合英漢字典使用,不妨睇下.

我仔有部KINDLE, 但只會叫我搵中文既EBOOK俾佢睇,我入既英文書一D都冇郁過,可能佢個底唔好, 太多生字唔識, 佢完全唔想睇,但中文書就多多都睇

回覆:杰杰媽媽 的帖子

你可以試下download淺啲嘅英文書睇下先,太深嘅書比著係我都會好易放棄.

杰杰媽媽  試過, 但淺個D佢又炎冇內容, 好難服侍  發表於 13-4-7 13:39
‹ 上一主題|下一主題