用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 仲未有offer既大B, 你地會點打算?
go

仲未有offer既大B, 你地會點打算? [複製鏈接]

2011年1月 我會8,9月再打去D學校睇下有冇得讀 唔想出年9月成3歲8個月先讀書咁遲……呢年難道要on居居係屋企

1    0    0    0

你IN 左邊幾間?同幾多間呀?大B好小一個OFFER都無~~係咪IN得小?有冇IN 方方OR YORK?其實WRITING LIST都好大機會遲D有OFFER...DONT WORRIES~

引用:你IN+左邊幾間?同幾多間呀?大B好小一個OFFE

原帖由 Klarababy 於 13-03-24 發表
你IN 左邊幾間?同幾多間呀?大B好小一個OFFER都無~~係咪IN得小?有冇IN 方方OR YORK?其實WRITING LIST都好大 ...
in左啟思rejected,
康傑同朗思同維記waiting, 學之園等緊result. 我都唔知點算……我冇報方方同york呀,york應該唔會考慮。方方依家仲有機會嗎?

引用:2011年1月+我會8,9月再打去D學校睇下有冇

原帖由 isababy117 於 13-03-24 發表
2011年1月 我會8,9月再打去D學校睇下有冇得讀 唔想出年9月成3歲8 ...
Playgroup ar ma..my son no offer too

引用:Quote:原帖由+isababy117+於+13-03-24+發表

原帖由 Chujai 於 13-03-24 發表
Playgroup ar ma..my son no offer too
每星期六已返Playgroup, 冇可能一個星期返足5日,學唔學到野係其次,紀律同群體性呢樣野唔係playgroup可以得到,同埋地方不及學校大。

回覆:isababy117 的帖子

引用:Quote:原帖由+Chujai+於+13-03-24+發表Play

每星期六已返Playgroup, 冇可能一個星期返足5日,學唔學到野係其次,紀律同群體性呢樣野唔係playgroup可以 ...
My son's playgroup is three days a week and that is lots of discipline. So I think that should be ok even without PN offer. Don't worry :)

i引用:in左啟思rejected,康傑同朗思同維記waiting, 學之園等緊result

你都好吖!我個大B表就遞咗,至今仲未有消息話in呀!

回覆:仲未有offer既大B, 你地會點打算?

我女係4月B。未有阿女前,成日聽人講報8-10間,心諗,咁誇張?!咁到我時,諗住PN啫,只報3間試下(Cannan, York, St.Cat) 點知得York俾K1 offer. 3間都waiting. 我阿女3間interview 時表現唔錯㗎,無喊,坐定定,老師叫做嘅都做到7成。迦南收咁多人都收唔到我!我估計應該啲學校要識人或係e生律師先收。

最近報咗間新校。上星期interview 完5月先有結果。

依家知兢爭激烈。PN係試點。In K 時會全力出擊。報15間以上。如果新校都唔收,今年會上Montessori playgroup 先。

引用:我女係4月B。未有阿女前,成日聽人講報8-10

原帖由 chumiguan 於 13-03-25 發表
我女係4月B。未有阿女前,成日聽人講報8-10間,心諗,咁誇張?!咁到我時,諗住PN啫,只報3間試下(Cannan,  ...
報15間 唉睇黎真係需要!唉面試都面死人 仲有其實我唔係好明學校收生準則,有D有offers既,可以有成3,4間係手,但小朋友又唔係大B, 我真係好想知小朋友有咩好好本領咁多學校都收 一係就一間都冇

引用:i引用:in左啟思rejected,康傑同朗思同維記

原帖由 ylcyvonne 於 13-03-25 發表
i引用:in左啟思rejected,康傑同朗思同維記waiting, 學之園等緊result

你都好吖!我個大B表就遞咗,至今仲 ...
邊間冇俾你in呀?係咪太遲交表呀?

回復 isababy117 的帖子

報咗五間,得Ied有得in,250人申請爭3個位,in嗰陣唔係in小朋友,淨係in家長,又話有哥哥姐姐讀過優先,我個係獨女,最終失敗咗!

引用:Quote:原帖由+Klarababy+於+13-03-24+發表

in左啟思rejected,
康傑同朗思同維記waiting, 學之園等緊result. :thinki ...
不如嘗試d新校, 如想入比較出名嘅, 可以K1再試, 好過等到K1先返學... 我嘅女係超細女 (11年12月尾), 細女冇咩選擇, in 咗兩間新校一間舊校, 好lucky三間都有offer, 希望到時in K1 都咁順利就好喇....

vivi_ma 發表於 13-3-25 16:00
不如嘗試d新校, 如想入比較出名嘅, 可以K1再試, 好過等到K1先返學... 我嘅女係超細女 (11年12月尾), 細女冇 ...

請問邊區咁好咁多offer呢?

引用:Quote:原帖由+ylcyvonne+於+13-03-25+發表i

原帖由 isababy117 於 13-03-25 發表
邊間冇俾你in呀?係咪太遲交表呀?
你係咪住葵青架?

引用:2011年1月+我會8,9月再打去D學校睇下有冇

2011年1月 我會8,9月再打去D學校睇下有冇得讀 唔想出年9月成3歲8 ...
你係咪住葵青架?

完全無得in
應該唔會架~
你報左邊間?
同住邊區呀~

回覆:仲未有offer既大B, 你地會點打算?

你試下沙田英藝囉,新校關係應該9成收架,我上星期先去in即收,不過本身都有間非牟利offer,所以諗諗下都係唔讀咋

引用:你試下沙田英藝囉,新校關係應該9成收架,

‹ 上一主題|下一主題