用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 社交小組邊間好?可否分享下?
go

社交小組邊間好?可否分享下? [複製鏈接]

請問你們可有參加過社交小組?想聽下你們意見為兩歲小女試下。最好在港島(九龍有好都想知) 謝謝

0    0    0    0

我向灣仔協康上的, 不過如多人報要抽籤

回覆:fishcowcow 的帖子

請問除了灣仔筲箕灣柴灣有冇?我想要星期六。另是不是青蔥計劃?在那報名?

最近東華三院有個project, 可以試下打去問下, tel: 23962050
“Let’s Grow” 提昇幼兒社交能力支援服務
日期:8/3,15/3,22/3/2013 (星期五,共3堂)
          12/4,19/4,26/4/2013 (星期五,共3堂)
           3/5,10/5,24/5,31/5/2013 (星期五,共4堂)

時間:10:00 – 11:30AM          

地點:東華三院馬孔令琦兒童發展中心
          九龍旺角塘尾道18號嘉禮大廈2字樓A-D室

費用:每節$400, 按月收費 (*一次報讀三個月可獲10%學費減免)

llam1210,
咁睇黎我同你住得好近, 我住西灣河的
如果要係for自閉小朋友, 以我所知, 筲箕灣同柴灣都無, 其實柴灣都有協康, 但我睇過啲活動, 多數係for 3歲或以上的小朋友

回復 fishcowcow 的帖子

想請問下協康的社交小組係咪要夠2歲先可以報架? 同埋其實係咪要識講d野先至o岩上? 未識講野就上言語治療會o岩d?

佢寫係2-6yr, 咁我諗應該係2yr先可以上?
我又覺得社交小組同言語治療係兩樣野, 睇你小朋友有咩需要, 如未識講野, 當然要上言語治療, 不過社交小組係比小朋友學懂社交, 分享, 輪候等等社交技巧

我要返工只有星期六可上。你仔上協康上咗幾耐?

係呀,我們也是東區人。我見你在另一個post答了

llam1210,
我囝只係上左一期咋, 即係4堂, 當然我唔覺得佢有咩唔同左, 不過平平地當上下社交小組我覺得ok

不知為何在網上找不到,可否copy link比我?定係因現在未開所以冇?

‹ 上一主題|下一主題