用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正媽咪~~~~入嚟繼續傾吓啦~~~~ ...
go

培正媽咪~~~~入嚟繼續傾吓啦~~~~ [複製鏈接]

培正媽咪~~~~入嚟繼續傾吓啦~~~~

各位,

用呢個名好唔好呀????????

Re: 培正媽咪~~~~入嚟繼續傾吓啦~~~~

report duty!!

WELCOME~~WELCOME~~~

你係咪寄比我呀, 你有我ADD啦, 係咪?????

A....(too lazy to type so many alphabets la...以後 call you "A")~~

OKOK...mail to you...

hi, 各位

我都到左la,可以再傾。我都想要Kwai Shing YMCA's leaflet ,可否fax or email 給我 ([email protected])

Thanks a lot.
小蕎媽媽

Hi, report here!

我都想要Kwai Shing /YMT YMCA's leaflets.

My e-mail: [email protected]

Thanks!

Hello everbody:
  彥彥 ma ymca d 課程網上有無得睇 timetable?

各位媽咪,

Report Duty!!YMCA d 課程網上有得睇,但好難睇,佢地就錦張d leaflet post上去,我估hardcopy會易睇d.

小蕎媽媽 & Candice1128,

小蕎媽媽你係咪2:30-3:00pm?之後一整齊飲嘢得唔得?不過Candice就可能要等得耐d!

Lulu0820

Dear all

For the Kwai Shing leaflet...it's a book ar..not e-format...so sorry can't email to you ar..but you can check on the net here:

http://www.ymca.org.hk/cymca/big5/index.php?c=84&t=3

click 入九龍會所 = YMT YMCA ar
新界會所 = Kwai Shing YMCA

But 我見佢地有上 YMT D activities info...Kwai Shing 又冇喎...咁懶架..以前有架... 我就係有佢地d書仔...不過我兩本多...俾咗一本 Alexismama...剩一本咋....你地邊個想要可以 PM me your address, then I can mail to you...

派哂就冇喇...要上去 Kwai Shing 先有得 lor....

or maybe you can phone them to see if they could mail to you...or fax to you...etc...    

我就成日都會上去...不過呢排又少d...第日我去開再攞定多d俾大家..OK....   

唉...又有少少感觸想講:

我大大話話響呢個 web 都幾年....由大彥未入學到依家 K2...在我做法....我考培正之前同之後都會先上嚟呢度 or 其他 web site to check about info of Pui Ching many many times 先發言...但我見依家有d家長好快咁就開個新 topic 問一d以前已經有 N 個人問過嘅嘢...我其實好想幫人, 答得就答, 之但係有時真係答得好悶....心諗: 點解佢地唔 search 一下有關之 topic 先, 睇吓有冇前人已經 ask similar questions lei...有時我心諗...睇嚟我要 prepare 一個 FAQ table 先得喇...

我都知新家長們唔識先咁做, 但又估估吓咁開個 topic 有乜用...唔答又好似好唔幫手...但佢地又唔先做少少功課先問...e.g. 註冊事宜/校車....佢想問邊個??...佢問番d新K1媽咪又點會知...咁即係佢地期望我地舊人自動"蒲頭"答佢地?    我又唔知佢係咪想我地舊人搭訕, 所以又唔敢出聲... In fact some old topics about PC are very informational already ar.... :cry:

我份人就係咁...唔答又唔想, 但答..又答唔到咁多..因為我真係答咗 N 次喇...嘻嘻...呻吓 only...I think 我唔駛幾耐又忍唔住去答架喇....       

lulu0820

好呀,一齊飲嘢,冇所謂。
小蕎媽媽

彥媽,

我就睇人答啦        有d人我係一定唔會答ge, 想8你就call我啦     

小喬媽媽, Lulu0820,

預埋我啦!等一陣,無所謂,去邊呀?

Hello 各位
唔好意思,遲左報到潻 剛剛Auditors黎左,所以好鬼忙呀 :cry:

BRIANMA,

幾驚你唔識搵呀, 遲到好過無到     

Alexismama
你咪話,我一開internet發覺你地搬左仲以為發生左大事潻 嚇死我呀

各位培正媽咪..你地好:
我有d問題想請教一下各位...
培正幼稚園的k1系吾系要收足三歲的小朋友,
如讀培正幼稚園..報返培正小學系吾系一定收(因小學系私校)
:lol: 知足常樂 :lol:

嘻嘻...過門都係客, 入得嚟問我就多數會答...   

To : evawong1010

1) 培正幼稚園的k1系吾系要收足三歲的小朋友
Answer : YES

2) 如讀培正幼稚園..報返培正小學系吾系一定收(因小學系私校)
YES...all guarantee 直升小學..除非你 give up...but if u accepted to 升佢地小學就冇得參加政府統一派位..please note...

彥彥媽媽
你果然都係忍唔住喎

Brianchungmama:

嘻嘻...冇辦法...職業病,.....超級口水多過茶~~       

‹ 上一主題|下一主題