用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 大部份直資、私校已公佈收生list
go

大部份直資、私校已公佈收生list [複製鏈接]

轉眼間,這學年已過了差不多一半。希望明年小一小朋友能入到心儀學校,而現時未知去向的小朋友希望你地能最終找到一間適合自己的學校。加油呀!
   0    0    0    0

引用:轉眼間,這學年已過了差不多一半。希望明年

原帖由 Babemama 於 13-01-24 發表
轉眼間,這學年已過了差不多一半。希望明年小一小朋友能入到心儀學校,而現時未知去向的小朋友希望你地能最 ...

仲有半個學期左右就小一了!

回覆:大部份直資、私校已公佈收生list

好期待小一開學

小一開學係另一場持久戰開打,好擔心!

回覆:fire331221 的帖子

係又擔心又興奮!

我其實吾想佢咁快讀小一。
幼稚園生多可愛呀!

[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

幼稚園生多可愛呀!

[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

持久戰........

virgokaren 發表於 13-1-30 08:24
幼稚園生多可愛呀!

me,too. 上左小一就要面對成績, 衝突自然比較多!  

vego  agree  發表於 13-1-30 12:40

回復 hadwinboy 的帖子

我同呀女都好期待呀.
呀女成日問我幾時可以返小學, 我話9月先可以, 佢嘟咀話"仲要等0甘耐?"
有d感慨, 轉下眼呢個豆丁就會變成小學生啦. 當日一舊飯0甘返PN...
我叫呀女要好好珍惜呢半年既幼稚園生活, d 同學仔都會升上不同小學, 大家各散東西.
佢呢一刻唔會明0架啦, 佢滿腦子都係新書包新校服新文具.
‹ 上一主題|下一主題