用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 陳瑞琪喇沙中學
go

陳瑞琪喇沙中學 [複製鏈接]

請問呢間校風如何?係未跌緊band呀? 大家點睇呀?
   0    0    0    1

我都想為兒子選這校, 所以曾經專程在午膳時間去學校問口觀察一下,眼見出來的學生大部份都衣服整齊,談話也斯斯文文,

多利是 發表於 13-1-2 09:58
請問呢間校風如何?係未跌緊band呀? 有附近家長話有人吸毒,同埋學校好嗅, 大家點睇呀? ...
唔明點解選校要用個鼻去聞!一間學校千幾人,每人都有唔同的體味,特別是男同學喜歡打波的,有時我會發覺d男同學有陣汗味先至係正常!
有時學校又始終要夾雜點書卷味才好。真係好少聽到有人會因為嗅而嫌棄間學校!
:verycold: :verycold: :verycold:

ohnono 發表於 13-1-2 12:30
唔明點解選校要用個鼻去聞!一間學校千幾人,每人都有唔同的體味,特別是男同學喜歡打波的,有時我會發覺d ...
你唔洗咁激動,我都係問下je,亦都係人地比我既comments,因佢屋企人讀緊陳校附近既學校,行過,係話整間學校區域嗅..

咁會5會因為嗅嫌棄間學校係好個人既睇法來既.. 我都係想考慮呢間學校先問下je..  

多利是 發表於 13-1-2 12:48
你唔洗咁激動,我都係問下je,亦都係人地比我既comments,因佢屋企人讀緊陳校附近既學校,行過,係話整間學校 ...
我哪會為一件「嗅」事而激動,我只係覺得點解要用個鼻去選學校!不過如果真係介懷間學校是嗅的,點都係過唔到心理關口,我覺得都係放棄好些,因為小朋友要在這裡六年,出入都不知要多少次,每一日返到家裡你都會不自覺感到嗅。

:verycold: :verycold: :verycold:

回復 ohnono 的帖子

想請問呢4, 瑞琪喇, 官塘蒙民偉, 呂郭, tko 宣基, 我小朋友官塘區小學, 第一次呈分band1, 第二次呈分band2

這幾間自行應點選? 邊間比較有把握? 邊間比較博?

Thanks!

‹ 上一主題|下一主題