用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 麻煩大家比D意見
go

麻煩大家比D意見 [複製鏈接]

金巴倫  - 老公鐘意學校環境,小班教學,語文比較好
                我鐘意蒙特梳利教學

浸幼  -     我鐘意活動教學,兒童為本,但書寫語文比較弱

0    0    0    0

兩間我比較鍾意浸幼, 原因同你一樣係間學校以兒童為本,我參觀過學校上堂情況, 發覺小朋友都好開心, 我認為呢點好重要, 所以比較鍾意浸幼
『人皆養子望聰明,我被聰明誤一生;唯願孩兒愚且魯,無災無難到公卿。』--北宋.蘇東坡《洗兒詩》

回覆:麻煩大家比D意見

我之前兩間都有報 有金巴倫offer 一心諗住讀所以無去浸幼in
我覺得其實金巴倫細校 雖然話有小谷 但我同用家傾過小朋友番學都好開心
係重學術得黎老師都好care小朋友 我覺得都會係好有愛心
浸幼在我黎講真係太淺 我唔係buy好谷嘅家長 但聽自己pg老師介紹過眾多幼稚園嘅方向時 我自己就普通呢間 但我知道呢間嘅小朋友真係好enjoy番學

多謝兩位意見,我應該會揀金巴倫因我係全職媽媽無請姐姐一腳踢,叫做啱啱應付到每日要準備三至四餐又要做家務仲要親子時間,浸幼無校服無茶點每日要諗著乜嘢衫同食乜,課程比較淺仲要出去補中英,我同老公仲想生多個雖然浸幼係好學校但我諗唔適合我,再加上我仲未知道會比亞仔讀乜嘢小學所以感覺金巴倫會穩陣啲
‹ 上一主題|下一主題