用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 港同收到waiting 信
go

港同收到waiting 信 [複製鏈接]

好傷心!
自行又入唔到港同又waiting

請問有無reject 信架? 如果無即係等如無機會啦!

2    0    0    0

我估無2nd in 等如果reject
有 waiting 都有機會吖, keep 住寫信, 出年大抽獎之後大執位可能有好消息

醒目開學勳章 王國長老

以我所知, 除非SECOND IN好離譜否則都係WAITLIST
唔好放棄呀, 我女果時都係WAITLIST入架, 我都係唔識人自己不停寫信的, 雖然叩門條路好長不過最後都有OFFER (真係好睇O係WAITLIST咩位置)
加油呀

引用:以我所知,+除非SECOND+IN好離譜否則都係WAI

原帖由 Charlotte_mom 於 12-11-26 發表
以我所知, 除非SECOND IN好離譜否則都係WAITLIST
唔好放棄呀, 我女果時都係WAITLIST入架, 我都係唔識人自己 ...
請問,港同是否不可大抽獎?

我都係WAITLIST

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+12-11-26+

原帖由 samantha_yuen 於 12-11-26 發表
請問,港同是否不可大抽獎?
Of course! 直資學校要跟政府規矩

我又係waitlist咋!超唔開心

請問係咪於大抽獎交表前,若佢地放棄已經註冊的所有直資,佢地就可以參加大抽獎??

若是, 係咪1月中應有d人會放番d 直資位出黎?咁我地係咪有d機會?

aleelee  29 &30/11註冊,到時有人不註冊, 我覺得港同會盡快call waiting !  發表於 12-11-28 08:44

引用:waiting會不會分男女兩條隊?

原帖由 ha8mo 於 12-11-28 發表
該帖被管理員或版主屏蔽,或作者被禁止/刪除
應該不會嘛

回覆:港同收到waiting 信

今早餐朋友話放棄喇沙入港小 ,被老婆哦咗兩晩:)

醒目開學勳章 王國長老

wingsze23 發表於 12-11-27 16:50
請問係咪於大抽獎交表前,若佢地放棄已經註冊的所有直資,佢地就可以參加大抽獎??

若是, 係咪1月中應有d人 ...

係, 你可以繼續政府派位, 直到收到港同CALL, 如果決定註冊港同就要簽UNDERTAKING終止派位, 如果決定唔註冊就可以繼續政府派位

醒目開學勳章 王國長老

Mayandrew 發表於 12-11-28 10:33
今早餐朋友話放棄喇沙入港小 ,被老婆哦咗兩晩:)

揀學校呢樣野真係好大決定, 如果兩公婆未有共識, 真係幾煩....我老公當年都有哦我架(7年前WOR邊個識呢間學校丫), 不過最後我話既然係我睇功課, 你唔好同我爭, 小勝一局, 嘻嘻

回覆:ha8mo 的帖子

讀咗十幾年,知道學校強項和弱項,港小應該適合個仔D。加上住港區。我有提過不少名校呀爸好forward thinking, 但呀媽就承認要branding. 鐵逹時ok 𠺝,但Cartier就係Cartier :). 真係有朋友係YW, DBS, SPCC, 但呀爸想入個幾間upcoming 嘅直私新校。

醒目開學勳章 王國長老

嗯嗯, 正如之前分享, 我識既港同學生之中, 有人手上有聖心, SSG, SPC, TL, ST CLARE'S, ST JO, YW, 點解唔揀, 一定有得解既..........

掙扎了幾晚,決定放棄冊港同,選擇了一間較傳統的女校。祝各位waiting 的父母,早日如願以償。

evaken    發表於 12-12-5 17:49
Charlotte_mom  多謝你早日決定, 放返個位出黎, 祝小朋友有一個豐盛既校園生活  發表於 12-11-29 11:15

放心啦,我已聽到有d自行ok了,不去注冊,大家實有機!希望在明天!
‹ 上一主題|下一主題