用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 代友問:請問黃大仙d中學好d定油尖旺d中學好d?? ...
go

代友問:請問黃大仙d中學好d定油尖旺d中學好d?? [複製鏈接]

如題。。
另外請問這兩區有什麼好的中學。。。
我朋友仔仔六年級。。成績在band one 和band two之間。。品行良好。。請問有咩中學arm佢

elbar  油尖旺校網確實較好。  發表於 12-10-14 18:55
   0    0    0    0

油尖旺區對男仔來說好d,因為網內有兩間band1的男校,九龍華仁和聖芳濟中學,而且都是沒有直屬小學的!

回復 crify 的帖子

黃大仙區都有好中學, 例如保一& 協和都唔比九華&聖芳濟差.

我唔係話油尖區唔好, 而係樓主的朋友首要確定小朋友係b1 or b2, 黃大仙區有比較多b2中學可以選.

當然油尖旺好, 呵呵
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

引用:油尖旺區對男仔來說好d,因為網內有兩間band

原帖由 mayc 於 12-10-10 發表
油尖旺區對男仔來說好d,因為網內有兩間band1的男校,九龍華仁和聖芳濟中學,而且都是沒有直屬小學的! ...
Ghgui

回覆:crify 的帖子

多謝各位

引用:回復+crify+的帖子 黃大仙區都有好中學,+

原帖由 Jackieson 於 12-10-10 發表
回復 crify 的帖子

黃大仙區都有好中學, 例如保一& 協和都唔比九華&聖芳濟差.
他接近band 2多d

回覆:crify 的帖子

油尖b2學校好少,反而黄大仙區多好多,如文理,永光,聖文德等都幾好。

引用:油尖b2學校好少,反而黄大仙區多好多,如文

原帖由 Jackieson 於 12-10-13 發表
油尖b2學校好少,反而黄大仙區多好多,如文理,永光,聖文德等都幾好。

...
謝謝你。。。我話左比朋友知。。。但佢話不想和大陸學生一齊讀書。。。不知這三間個收生是不是會收好多大陸學生呢???

‹ 上一主題|下一主題