用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 請教聽覺測試及治療
go

[聽/語障] 請教聽覺測試及治療 [複製鏈接]

我仔話右耳聽唔到,佢下月三歲,請問是否做遊戲聽覺測試?幾多錢?邊間聽力公司好?
定係做其他聽覺測試?
我仔五月曾有中耳炎,已食藥醫好,但是否與此有關?
許由醫生每次收費多少?
謝謝賜教!

0    0    0    0

回覆:請教聽覺測試及治療

我個仔未到三歲已經做果隻戴聽筒擺船仔既測試,去過峰力同港大言語聽覺科學部做過,前都找甘生,後者Lena Wong(不過佢話除非醫生指明佢做至做,否則由佢學生做),收費前者大約一千,後者二千(學生做會平好多,好似話五百)。許由上次第一次睇大約九百。

回覆:hannalam 的帖子

Thanks...預約左許醫生。甘生要book到12/10,睇左醫生先

引用:Thanks...預約左許醫生。甘生要book到12/1

原帖由 carson_ma 於 12-09-27 發表
Thanks...預約左許醫生。甘生要book到12/10,睇左醫生先
之前我有個post關於睇醫生先定聽力學家先,你參考下

回復 carson_ma 的帖子

yes, 睇左許醫生先. If there is no other symptoms and the hearing loss is only on one side, most probably we should observe for around 3 months.
‹ 上一主題|下一主題