用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 腦癎症
go

腦癎症 [複製鏈接]

我仔仔七個月時被醫生診斷患有此病
依家佢二歲八個月, KEEP住係政府做物理治療及職業治療
佢依家追到得一歲, 大肌肉都還可以, 但小肌肉就唔係咁得
   1    0    0    0

腦癎症 同大腦性麻痺 都住係果條[腦病村], 條路好難行, 多些做按摩及擁抱, 家人的親密接觸, 世間上冇野比這更温暖.

http://www.edu-kingdom.com/forum ... ead&tid=2213939

盈璇謙, father.hk-->[關懷腦傷兒童 ]想送HK$500 比你仔仔當做中秋節禮物, 沒有什麼, 只不過我曾嘗過住在地獄般的滋味, 現在.......為了住緊天堂默默等著我的兒子, 為社會做一點事及多些人知道一些人有腦病的苦況,  我什麼也幫不到你, 我知道你承受著什麼, 只要你感到温暖, 那便是一切, 我亦從中感到兒子的生存意義 和同諾諾積一點福, 希望佢下一世會健健康康, 請給我HSBC戶口, 我會transfer 比你, 或你不喜歡的話, 我當面比你都得. 希望你接受.

回復 諾諾爸爸 的帖子

人間有情

回覆:諾諾爸爸 的帖子

我想問你仔仔?

回覆:諾諾爸爸 的帖子

諾諾都是有腦癇?

回復 盈璇謙 的帖子

唉! 乜網名病都好啦,都係隔離村.[size=15.199999809265137px]其實我已經看得開  ,但人一凍就想抱下諾諾 .

給大腦性麻痺家長的信.pdf
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2321089&extra=page%3D2

回覆:腦癎症

你係一個好爸爸!諾諾係天上面一定以你為榮!

我知我仔仔呢種抽筋係會發展成點!當時知道佢有呢個病,好難先接受!醫生都束手無策!佢患嘅係最難控制嘅腦癎!

thanks. 盈璇謙, 我唔知自己是否一個好爸爸, 我有打仔女的, 諾諾我當然有打過佢的pat pat.

你仔仔有進展的話, 不防在此談, 雖知不能幫到你什麼, 但希望大家能伴著你的心靈上.幫你一把.

另外, 如想為諾諾積福的話, 請不要介懷我的心意了, 收左佢.

回覆:腦癎症

多謝你諾諾爸爸!
我相信諾諾令你改變左好多

盈璇謙~ 你小朋友同我女情況差不多
我女出世第4日就抽筋, 持續左個幾月,
試藥都試左1個月
而家20個月, 不過佢都係得3-4個月 o既能力
坐同爬都唔曉
都係keep住做物理治療

大家都要加油加油~
‹ 上一主題|下一主題