用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖安德烈小學 2012/2013 小二 揮手區...
go

2012/2013 小二 揮手區... [複製鏈接]

係時候開個新 topic了,大家好 {:1_1:}
   1    0    0    0

回覆:2012/2013 小二 揮手區...

No.1 Follow u

~~List~~~
newbaba  男1D--->2A
Celialing   女1E--->2A
Vinyasa    男1A--->2A
Maybo      男1A--->2B
Circle119  女1D-->2D

Wilfei        男1F
Kitkitlo

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

Hello!  大家好!!小兒9月升2B。
abc

Hi Maybo.
2B 好多叻人

Hi Circle.
今日去益力多?

回覆:newbaba 的帖子

Yes.仲諗住你都去。仲諗住找你飲tea取經及認識你
另今天收穫不少可以和Celia分享下她的教育放針,從中吸收下人家秘決

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

回覆:2012/2013 小二 揮手區...

Maybo
原先是那一班牙

引用:係時候開個新+topic了,大家好+

原帖由 newbaba 於 12-07-13 發表
係時候開個新 topic了,大家好
我都跟住來啦!

引用:Hello!++大家好!!小兒9月升2B。

原帖由 maybo224 於 12-07-13 發表
Hello!  大家好!!小兒9月升2B。
你好!大家多啲來傾下啦!我女兒係2A呀!

引用:Yes.仲諗住你都去。仲諗住找你飲tea取經及

原帖由 circle119 於 12-07-14 發表
另今天收穫不少可以和Celia分享下她的教育放針,從 ...
我今日都係你身上學到野架,唔好咁講呀!大家互相學習啦!

回復 newbaba 的帖子

Hi! newbaba! 仔仔普通話不太好,而我不懂也最怕普通話:-|,每次考試都是兩母子一齊聽機,一齊讀!選擇普通話班有點擔心,但覺得概然不太好,就更需要多聽多講。二年級希望應付得來吧!:

circle119  兩母子一齊聽機,一齊讀--->巧勤力  發表於 12-7-15 17:50
abc

回復 circle119 的帖子

仔仔是由1A升上2B!你呢?

circle119  有時看到1A班功課好像比其他班別為多,是我看錯??  發表於 12-7-15 17:49
circle119  1D-->2D  發表於 12-7-15 17:46
abc

celialing 發表於 12-7-15 07:40
你好!大家多啲來傾下啦!我女兒係2A呀!
請大家多多指教!
abc

請問為什麼這次考試不派試卷給家長?我連仔仔錯了什麼也不知道!

newbaba  我都係問返個仔炸,佢又講到下..錯乜喎  發表於 12-7-16 17:16
abc

回復 circle119 的帖子

我只是覺得1A的中文抄寫特別多,不知是否我的錯覺???仔仔坐唔定,最怕抄寫,成日寫字用寫到無心機。

newbaba  我又唔覺1D 好多抄寫,不過好難做比較....  發表於 12-7-16 17:12
abc

引用:請問為什麼這次考試不派試卷給家長?我連仔

原帖由 maybo224 於 12-07-15 發表
請問為什麼這次考試不派試卷給家長?我連仔仔錯了什麼也不知道! ...
係喎!我都係無收過啲卷喎!錯咩都唔知!

circle119 發表於 12-7-14 19:25
另今天收穫不少可以和Celia分享下她的教育放針,從 ...
係囉,中文咁好,有乜秘枝?

maybo224 發表於 12-7-15 09:35
回復 newbaba 的帖子

Hi! newbaba! 仔仔普通話不太好,而我不懂也最怕普通話,每次考試都是兩母子一齊聽 ...
嘩,你真係好有心機教囝囝,一定要俾得讚你!
真失禮,我地屋企,褒冬瓜 最叻反而係個仔........,所以一d都幫唔到佢....
下年都係靠佢自己留心上堂了.....

maybo224  你仔仔上課專心,自己識溫習,真好!我個仔要人迫先肯溫書。  發表於 12-7-16 21:01

maybo224 發表於 12-7-15 11:20
請問為什麼這次考試不派試卷給家長?我連仔仔錯了什麼也不知道! ...
係囉,冇得派,只有靠個小朋友返黎講.....

引用:Quote:circle119+發表於+12-7-14+19:25+Yes

原帖由 newbaba 於 12-07-16 發表
係囉,中文咁好,有乜秘枝?
NewBaba你緊加要開talk.
我封硬你做我偶像

newbaba  咪玩我啦,功勞肯定是老師,媽咪同囝囝的!!  發表於 12-7-17 08:47
‹ 上一主題|下一主題