用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 打針排毒,有冇人試過,分享下!
go

打針排毒,有冇人試過,分享下! [複製鏈接]

小兒去了做食物敏感及heavy metal 重金屬測試,醫生話佢好重重金屬係體內建議打針排毒,有冇人試過?知唔知打嘅係乜野藥?我仲未決定到,怕有side effect,醫生又強調好安全,我仔剛兩歲我怕他太細,唔知點好,醫生昨日親自打比我叫我及早治療,係電話問醫生打嘅係乜野名稱,佢只答我排毒針,有冇人可以分享下?thanks
   3    0    0    0

你係咪做生物療法??
我個人覺得可以做食物敏感測試,同戒口
你小朋友那些食物有敏感??
排毒呢part我就有保留,始終有風險
如果你想試一定問清楚打什麼針,再請教其他醫生
0甘會保險些
我去做訓練治療師都話戒口可以試
因為的確有小朋友戒口之後有明顯進步
排毒唔多suggest
個個a仔去做,都話重金屬
其實有無a仔去做過,重金屬無超標

小兒去了做食物敏感及heavy+metal+重金屬測

原帖由 kicks_collector 於 12-07-08 發表
小兒去了做食物敏感及heavy metal 重金屬測試,醫生話佢好重重金屬係體內建議打針排毒,有冇人試過?知唔知 ...

其實打針我都反對!醫生連打乜嘢藥、藥名都唔同你講,你要小心佢醫德,須知道好多人知我哋A媽心態,只要話得我哋都會試,但真係要清醒啲.

回復 kicks_collector 的帖子

我仔有隔日食藥排毒,E生開左隻藥,名叫"DMSA",食左兩年多,也有試用一隻是塞pat pat,(因"DMSA"無貨),好似叫EDTA。

通常打針用EDTA, 口服多用DMSA

多謝你地,下次去見醫生問下食藥,因為好唔想打針,而家已打緊B12,唔想打咁多!

外國有很多資料關於排水銀, 可以參考

打咗兩個禮拜,暫時平隠進步中。

myson727  加油  發表於 12-7-11 10:35

why-me 的帖子

回復 nornor 的帖子

我有個同事,見到我仔做"生物療法"後的改變,大概半年前,佢都帶左佢仔去幫我仔做"生物療法"E生,驗重金屬(驗尿),無超標,但驗屎就有惡菌及腸炎指數高,佢仔不用排毒,只要食GFCF及殺菌藥,及supplement。

上述乃真人真事,絕非廣告。

我聽過有人打排毒針的,唔駛咁擔心。但若唔鐘意打咁多針,都明喎,咪轉食藥囉。其實我個人偏好食藥多過打針,因為打針,始終會痛。食藥,容易處理些。

我個女都係食排毒藥,每個禮拜兩粒。OK喎,食左真係好好多,反應、互動、說話及理解力,有進步。

唔好話我係廣告,我個女做左生物療法九個月,個個月都要俾錢睇醫生,寫咁多野,就算有人去左幫襯佢,阿醫生都唔知係邊個介紹,所以我無利益衝突。

--DELETE--

點解覺得排毒係廣告,我哋都係share 下非主流方法,咁我個仔驗完血又驗尿水銀超標4倍,自己亦睇咗好多外國醫生報告先比佢試。況且打兩個月都係千零蚊,有clinical studies, 所以試下。吾認同的可以吾試,但係絕對吾係賣廣高,我都冇錢分。真係覺得如果醫學上有革命性進步,大家父母有多個出路啫。

As far as I know, no remarkable improvement at all.

我仔水銀又係超標,打左2次排毒針,仲活躍過未打之前,醫生話係正常,因為幫佢清緊毒喎~  但後尾上網見到打針唔太好.... 就停左LU~

回復 annaanna 的帖子

你打甚麼針? 有名嗎?

我個仔打緊 methyl-B12.

some reference:

Methyl B12 Shots

According to Dr. James Neubrander, methyl B12 injections can be used to treat the symptoms of autism. The injection must be given in the buttock muscles to achieve the greatest effect. Methyl B12 is the form of the B12 vitamin that stimulates the biochemical pathways of the brain and can lead to significant changes in symptoms. Neubrander reports that treatment with methyl B12 injections leads to increased executive functions, such as cognition and awareness, better language skills, greater emotional responsiveness, and improved socialization and play skills. Neubrander indicates that around 90 percent of his own patients have demonstrated improved symptoms with this treatment.

Read more: http://www.livestrong.com/article/488624-methyl-b12-shots-and-autism/#ixzz20Nr6v63y

ppmommy 的帖子

好似大家傾緊排毒針or其他排毒方, 當然B12都好好重要

回覆:打針排毒,有冇人試過,分享下!

我曾經試過生物治療,但我個小朋友食咗第一次療程後就開始感冒,後來就停咗,但講到打針,我始終唔係太贊成.不如同小朋友做多啲治療,行為會慢慢有改善

FeiG 的帖子

我仔做左"生物療法"兩年幾,身體又越離越好,濕疹、鼻敏感都大大改善,古怪行為無左,個人越來越醒,我都無禁煩惱,cut晒的training,留番D錢及時間,帶佢去補習社,谷下D中、英、數好過

我仔做左"生物系統"兩年幾,身體又越離越好

‹ 上一主題|下一主題