用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 新聞:補習社牛皮膠紙封咀(冰山一角)
go

新聞:補習社牛皮膠紙封咀(冰山一角) [複製鏈接]

我住馬鞍山區, 囝囝讀馬鞍山區小學, 放學就去補習社做功課, 至今已經第五年.

琴日睇報紙見到呢單新聞, 仲要係發生同一區, 所以收工返到屋企就問囝囝有關問題, 囝囝話報紙果位同事佢未見過, 所以應該唔會係同一間補習社, 但佢同我講, 原來佢地好多同學都試過比人用牛皮膠紙封咀, 原因係ms lee話邊組嘈就封邊組, 所以佢果組有人唔聽話, 成組都要受罰, 我問佢點解唔話比我知, 第1)佢係老師, 第2)規矩係嘈要罰, 所以佢覺得好合理, 同埋已經比人罰, 更加唔想父母知道. 囝囝仲話到依家都好記得"meet"番張膠紙出黎果種痛, 真係好痛喎~

唉....我應該點做呢?
   0    0    0    0

好恐怖! 我想像到有幾痛,你個小朋友真係可憐! 真係冇諗過補習社會咁做,我覺得感覺似體罰.

"第2)規矩係嘈要罰, 所以佢覺得好合理, "

有時小朋友睇野,會比大人更客觀。

好想知邊間,有人話係第一城

係呀, 好彩有呢件新聞, 如果唔係D補習社導師都唔識驚呀!

想搵間好0既補習社真係好難!!

回覆:新聞:補習社牛皮膠紙封咀(冰山一角)

我最唔like香港教育唔鼓勵發言

朱古力 發表於 12-6-22 09:30
我住馬鞍山區, 囝囝讀馬鞍山區小學, 放學就去補習社做功課, 至今已經第五年.

琴日睇報紙見到呢單新聞, 仲 ...
去問補習個老師....點解要咁做先..............比我...我會報警...........老實講......做父母的.....都唔會咁對自己D 仔女啦......何況係外人......................我接受唔到LOR..................

太過份!
‹ 上一主題|下一主題